Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски предложи на руския президент

...
Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски предложи на руския президент
Коментари Харесай

Зеленски към Путин: Да се срещнем където и да е в украинския Донбас, където се води война

Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски предложи на съветския президент Владимир Путин да се срещнат в " която и да е точка украинския Донбас, където се води война ", съобщи организация Укринформ.

" Веднъж президентът на Русия сподели: Ако сбиването е неизбежно, би трябвало да си първи. Но, съгласно мен, през днешния ден всеки водач е задължен да схваща , че сбиването не може да бъде неизбежно, когато става дума не за хулигани и безистени, а за действителна война и милиони човешки животи . Също и че, за разлика от сбиването при войната губят всички страни. И че няма по какъв начин за защитиш някого, като нападаш. И че е невероятно да освободиш някого като превземаш . И че е невероятно да донесеш мир с танкове. " - посочи Зеленски във видеообръщение, оповестено във Facebook.

Той акцентира, че за доста хора е неразбираемо от кого желаят руснаците да ги пазят и освобождават - и за какво е нужно да ги обстрелват и да ги бомбардират в името на това. Сред тях са и хора, които са освобождавали тази земя от нацистите, и те не схващат за какво 75 години по-късно още веднъж е под опасност от война.

" Украйна и Русия, макар общото минало, гледат по друг метод на бъдещето . Ние сме си ние. Вие сте си вие. Но това не е безусловно проблем, това е опция. Най-малкото е опция до момента в който не е късно да се спре убийствената математика на бъдещи военни загуби. " - добави Зеленски.
 Зеленски: Украйна не стартира първа война, само че устоява до дъно
Зеленски: Украйна не стартира първа война, само че устоява до дъно

Русия твърди, че желае мир, само че основава ескалация...

Украинският президент означи, че в понеделник и вторник - на съвещанията на съветниците на " нормандската четворка " и подгрупата само че сигурността на Тристранната контакта група е обсъждано възобновяването на режима на цялостно преустановяване на огъня , само че, макар всестранната поддръжка за това, Русия е отказала да поддържа общата декларация.

" При това прозвуча предложение за среща на разграничителната линия (в Донбас - б.р.), с цел да може оптимално тъкмо да се види и разбере обстановката. А какво има да разбирам? Аз всеки месец съм там. Господин Путин! Готов съм да отида още по-далеч и да ви предложа да се срещнем в която и да е точка на украинския Донбас, където се води война. " - съобщи още президентът на Украйна.
 Министърът на защитата на Украйна: Русия може да нападне през Крим
Министърът на защитата на Украйна: Русия може да нападне през Крим

По границата към този момент има 110 000 съветски военни…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР