Държавният департамент отказва да предава на кандидата за президент от

...
Държавният департамент отказва да предава на кандидата за президент от
Коментари Харесай

CNN: Още едно ключово министерство в САЩ отказва да работи за Байдън

Държавният департамент отхвърля да предава на претендента за президент от Демократичната партия Джо Байдън поздравления от задграничните водачи.

За това оповестява CNN, базирайки се на свои източници.

Медията отбелязва, че Държавният департамент обичайно обезпечава връзката на новоизбрания президент, а сега това е точно Байдън.

През последните няколко дни във ведомството са пристигнали десетки поздравления, само че поради позицията на настоящия президент Доналд Тръмп, който не признава провалянето, те не се предават на Байдън.

В тази обстановка някои търсят други пътища за предаване на поздравленията си - да вземем за пример през познати дипломати, които са работили с Байдън по времето, когато той е бил вицепрезидент.

По-рано шефът на Държавния департамент Майк Помпео изрази убеденост в това, че настоящият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп в последна сметка ще бъде и приет за победител в изборите.

Той назова смехотворни и упреците по адрес на президента на Съединени американски щати, че не желае да признае провалянето си на изборите.

"Предаването на властта към втората администрация на Тръмп ще бъде гладка ", съобщи той.

Демократът Джо Байдън се разгласи за новоизбрания президент на Съединени американски щати на 7 ноември.

Според разнообразни калкулации той е съумял да събере от 273 до 290 гласа при нужни 270.

В отговор на това Тръмп съобщи, че неговият противник бърза да се разгласи за новия водач на Съединени американски щати.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР