Държавният департамент на САЩ защити колебанието на НАТО да покани

...
Държавният департамент на САЩ защити колебанието на НАТО да покани
Коментари Харесай

Матю Милър: Влизането на Украйна в НАТО в момента би означавало война между САЩ и Русия

Държавният департамент на Съединени американски щати отбрани съмнението на НАТО да предложения Украйна в алианса, макар че украинският президент Володимир Зеленски по-рано изрази разочарованието си от това по какъв начин са се развили договарянията, заяви Си Ен Ен.

Прессекретарят на Държавния департамент Матю Милър приказва от литовската столица Вилнюс, където тази седмица се организира двудневната среща на върха на НАТО. Милър цитира няколко условия, на които НАТО е решило, че Украйна би трябвало да извърши, с цел да получи покана в алианса, в това число демократични промени и края на войната сред Русия и Украйна.

„ Готови сме да отправим покана, когато бъдат изпълнени изискванията “, сподели Милър. „ Има значима причина, заради която те не стават членове на НАТО сега – тъй като това мигновено би вкарало Съединените щати в яростна война с Русия “, безапелационен бе той.

Милър уточни промените към „ антикорупцията “ и „ укрепването на демокрацията “, които са нужни за влизането на Украйна в НАТО, само че отхвърли да посочи какви тъкмо са съответните условия. Милър добави, че членовете на НАТО са подготвени да оказват помощ на Украйна да извърши нужните условия за приемането й в алианса.

„ Едно от нещата, които Русия сподели преди началото на тази война, е, че тя е твърдо срещу присъединението на Украйна към НАТО и желае стоманен ангажимент, че Украйна в никакъв случай няма да се причисли към НАТО “, напомни Милър. „ И ние изяснихме, че това не е на масата, че поддържаме политиката на отворени порти на НАТО. Ние удостоверяваме този ангажимент и изяснихме, че Украйна ще стане член на НАТО.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР