Държавният департамент на САЩ публикува доклад за дейността на Фонда

...
Държавният департамент на САЩ публикува доклад за дейността на Фонда
Коментари Харесай

САЩ неочаквано публикуваха колко пари са отишли за Армения, Азербайджан и Беларус

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласява отчет за активността на Фонда за противопоставяне на съветското въздействие. Похарчени са милиарди долари, обезщетен е трудът на стотици „ доброволни помощници “ измежду политици и публицисти в Европа и постсъветското пространство. И Русия продължава въздейства. На всички.

Защо да се опасяват?

Съединените щати не се двоумят да признаят намерено, че са похарчили и харчат милиарди долари, с цел да сдържат Русия по света. Това без да се брои военната помощ за Украйна, посредством която Вашингтон се надява да ни отслаби и унищожи. Наскоро генералният контрольор на Държавния департамент разгласява отчет за изразходването на средствата, отпуснати от Конгреса за битка с съветското въздействие. Тези средства се изразходват посредством Фонда за противопоставяне на съветското въздействие (ФПРВ), основан през 2017 година

Докладът разрушава какъв брой и в коя страна Съединени американски щати са оставили пари за тези цели. Общо от фискалната 2017 до 2022 година Конгресът на Съединени американски щати отдели 1,5 милиарда $ за ФПРВ. Парите доближиха до тези, които работят „ за противопоставяне на злонамереното съветско въздействие “ непосредствено посредством Държавния департамент и спонсорираната от Държавния департамент Американска организация за интернационално развиване като част от техния „ Съвместен стратегически проект и Съвместна районна тактика “.

Възниква обективен въпрос: за какво Щатите бродят по света със своите грозни действия, които не се назовават нищо друго с изключение на интервенция във вътрешните работи на други страни. Факт е, че това е отчет за резултатите от одит на разходването на средства, осъществен от общоприет контрольор, назначен към Държавния департамент от по този начин наречената Служба на генералния контрольор. Подобни отдели работят във всеки федерален департамент. Целта им е да предотвратяват и откриват неефективни или противозаконни финансови транзакции. Те всъщност рапортуват на американските данъкоплатци за това къде са отишли парите им. И в този момент такива документи са разкрити и изложени в мрежата. Заедно с американските данъкоплатци с интерес и ние прочетохме отчета на Държавния департамент.

М илиарден фонд

Официалната цел на ФПРВ е да дава задгранична помощ на страни, които са обект на съветско „ въздействие “ и които нямат финансовия и стопански потенциал да противодействат на това. Докладът на основния контрольор на Държавния департамент изброява общите задания, за които са изразходвани пари от 2017 до 2022 година Те са: „ Защита на сигурността на Америка вкъщи и в чужбина “, „ Прокарване на американското водачество “, „ Осигуряване на източните и южните граници на Европа “, „ Насърчаване на американските полезности за конкуриране за позитивно въздействие с властнически противници “, „ Подкрепа за самостоятелните медии и гражданско общество “, „ Подобряване на законодателните процеси с публично присъединяване и правно обучение, политическа бистрота и конкуренция “.

Като се има поради, че тези задания се изпълняваха в подтекста на обща цел - противопоставяне на въздействието на Русия, всяка от тях заслужава обособен коментар.

По-специално, " Прокарване на американското водачество ", какво е това? Вероятно това е реализацията на доста маниакалното предпочитание на американския глобалистки хайлайф да остане хегемон, да диктува волята си на останалите и да не разреши на Русия да изпревари Съединени американски щати в дадена област.

„ Насърчаването на американските полезности “ е най-вероятно пропагандата на по този начин наречената джендър независимост, трансформирала се в нова вяра и основа на обществено-политическия живот на Запада.

„ Подкрепа за самостоятелни медии и гражданско общество “ не се нуждае от в допълнение пояснение. Това е образуването на антиправителствени групи и придвижвания, организирането на осведомителна поддръжка за тяхната активност посредством финансиране на съществуващи и основаване на нови медии, работещи в даден идеологически ключ. Всъщност това е основаването на инфраструктурата за бъдещи цветни революции.

„ Подобряване на законодателните процеси с присъединяване на обществеността “ е директна интервенция в политическия развой в други страни, в активността на техните законодателни органи.

Ко го тормоз ят ?

Според отчета средства са предоставени на членовете на НАТО и Европейски Съюз. Но документът не се концентрира изключително върху това, а разпределя помощ за " страни, които се стремят към участие в тези организации, в това число Албания, Босна и Херцеговина, Грузия, Косово, Македония, Молдова, Сърбия и Украйна ".

Любопитно е, че през юни 2018 година Държавният департамент добави към този лист Армения (повече от 30,46 милиона долара), Азербайджан (около 4,73 милиона долара) и Беларус (8,37 милиона долара), съгласно специфична записка в отчета. Както можете да видите, най-вече средства са потекли към Армения. Остава единствено да гадаем в кои джобове са се настанили тези пари. Ясно е, че те са плащали за нужните изявления в медиите, за „ работата “ на опозицията и съответните действия на политици, „ водачи на публичното мнение “ и впрочем. Има необичайно съвпадане в това по какъв начин се отпускат парите на тези страни работят През август 2020 година в Беларус избухнаха антиправителствени демонстрации, които заплашиха да доведат страната до безпорядък. А през септември същата година сред Ереван и Баку избухна по този начин наречената Втора Карабахска война. Всичко това е покрай границите на Русия.

Балканите - специфичен интерес

Най-вече американците се притесняваха от „ пагубното въздействие на Русия “ на Балканите, по-специално в Босна и Херцеговина, Северна Македония и Сърбия. Съединени американски щати са похарчили към 80,85 милиона $ за битка с съветското въздействие в Босна и Херцеговина. Не е належащо да се гадае дълго време, че главният обект на въздействие беше Република Сръбска в границите на БиХ, която се опълчва на концепцията БиХ да се причисли към НАТО. Сред политиците от районен съд има шепа фигури, както към този момент стана ясно, платени от бюджета на ФПРВ, които виждат единствено " европейско бъдеще " за босненските сърби. Това са тези, които несполучливо се пробваха да се опълчват на приетия водач на босненските сърби Милорад Додик на изборите в Република Сръбска през октомври предходната година.

Съединени американски щати са похарчили повече от 67,47 милиона $ за Северна Македония през последните пет години. И даже не е нужно да гадаете защо тъкмо са отишли парите: да убедят македонците да влязат в НАТО. Масираната пропагандна акция в локалната преса обаче не даде резултат. Мнозинството от македонците подцениха общонационалния референдум за присъединение към НАТО през 2018 година, до урните пристигнаха към 34% от гласоподавателите и не повече от 50%, както се изисква от закона. По тази причина Националната изборна комисия разгласи референдума за недействителен. Но след недодялан напън от Съединени американски щати и " просветена " Европа референдумът беше разгласен единствено за " съвещателен ", а не наложителен. Този жесток напън се изрази във вълна от изказвания на западни политици в поддръжка на присъединението на Северна Македония към НАТО и в съответната осведомителна акция в страната след референдума. В резултат Северна Македония стана член на НАТО през 2020 година - срещу волята на народа.

Сърбия, която се смята за съдружник на Русия на Балканите, притегля огромното внимание на американците. Около 55,57 милиона $ са изхарчени за противопоставяне на " съветското въздействие в Сърбия " през последните пет години. Малко са медиите в страната, които не седят на " западно гориво ". И има задоволително политици, които виждат страната си извънредно като член на Европейския съюз. Първите от тях са сръбският президент Александър Вучич и министър председателят Ана Бърнабич.

Къде са парите ?

Според отчета на генералния контрольор на Държавния департамент активност против Русия се води и в Казахстан (600 хиляди), Киргизстан (2 милиона), Узбекистан (8 милиона). Малко пари са изхарчени за такива цели. В същото време е известно, че в някогашните руски централноазиатски републики разнообразни западни Неправителствени организации интензивно се занимават с антируска активност.

Прави усещане също, че съгласно отчета Съединени американски щати са похарчили едвам 10,8 милиона $ през последните пет години, с цел да предотвратят съветското „ въздействие “ в Украйна. Количеството инжекции в Украйна, с цел да я откъснат от Русия, наподобява смешно. Какво следва от това? И фактът, че американските данъкоплатци са " баламосани ". Цифрите, показани в отчета на основния контрольор на Държавния департамент, са единствено върхът на айсберга. Американският естаблишмънт харчи доста повече от тези средства, които не са включени в никакви доклади и за които няма потребност да се регистрират пред жителите на Съединени американски щати за опълчването на Русия и нашето въздействие в Европа и постсъветското пространство. Може би това е главната причина документът на Държавния департамент да бъде систематизиран като " разкрит "

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР