Държавният департамент на САЩ предупреди гражданите, които планират пътуване на

...
Държавният департамент на САЩ предупреди гражданите, които планират пътуване на
Коментари Харесай

САЩ предупредиха за възможни терористични атаки на Балканите

Държавният департамент на Съединени американски щати предизвести жителите, които възнамеряват пътешестване на Балканския полуостров и по-специално в Косово да бъдат деликатни заради закани от тероризъм, оповестява македонското електронно издание „ Народоосвободителна въстаническа армия ТВ “, представено от " Фокус ".

„ Терористичните групировки не престават да възнамеряват вероятни набези в района на Балканите, в това число в Косово “, се споделя в известието от Държавния департамент, което бе публикувано и от американското посолство в Прищина.

„ Терористите биха могли да атакуван без никакво предизвестие, вероятни цели са туристически места, транспортни центрове, пазари, търговски центрове, здания на локалната администрация, хотели, клубове, заведения за хранене, религиозни обекти, паркове, спортни и културни събития, просветителни институции, летища и други публични пространства ".

В изказването се споделя, че „ насилието в политическо отношение е на всички места в Косово ". Освен това американците са предизвестени да бъдат внимателни при пътешестване в северната част на Косово, обитаема най-вече с етнически сърби, заради „ цивилен вълнения ".

„ Напрежението сред общностите в Северно Косово не престават да пораждат принуждение, демонстрации и други типове вълнения в Северна Митровица, Зубин Поток и Звечани ", означават от Държавния департамент. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР