Държавният департамент на САЩ обяви награда от пет милиона долара

...
Държавният департамент на САЩ обяви награда от пет милиона долара
Коментари Харесай

САЩ обещаха $5 милиона за залавянето на руски хакер

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи премия от пет милиона $ за информация, която може да докара до задържането на съветския хакер Максим Якубец, съобщи Лента.ру.

В Съединени американски щати бяха повдигнати обвинявания на двама руснаци, за които се счита, че управляват група хакери, виновна за интернационална вълна от компютърно пиратство, заяви министерството на правораздаването на Съединени американски щати. Според обвинителния акт на прокуратурата в Питсбърг Максим Якубец и Игор Турашев управляват хакерската група Evil Corp и са заразили компютри в доста страни.

Хакерите правят удари от 2011 година, а съгласно специалисти финансовите вреди от тяхната активност възлизат на 70 милиона $. Те са заразявали компютри със злотворен програмен продукт, а доста постоянно цел са били банкови сметки. Смята се, че Максим Якубец от 2017 година е сътрудничил на съветската Федералната работа за сигурност по планове за съветското държавно управление, посочи американското финансово министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР