Държавните зрелостни изпити по желание ще се проведат от 26

...
Държавните зрелостни изпити по желание ще се проведат от 26
Коментари Харесай

Матурите на зрелостниците по желание ще се проведат от 26 до 31 май

Държавните зрелостни изпити по избор ще се проведат от 26 до 31 май. Учениците в 12. клас имат два наложителни държавни зрелостни изпита , заяви bTV. На 19 май ще се състои първият от тях и това е държавният зрелостен изпит по български език и литература. На 21 май е вторият държавен зрелостен изпит в 12-и клас, който е по предмет по желание на зрелостниците.

Предвижда се на 26 май от 8.00 часа да се състои държавният зрелостен изпит по избор - по британски език и по съветски език. От 14.00 часа същия ден ще е матурата по избор - по физика и астрономия. На 27 май от 8.00 часа са планувани държавните зрелостни изпити по избор - по география и стопанска система, и по цикъла " Философия ". За 14.00 часа на 27 май е планувана матурата по избор - по биология и здравно обучение.
 Омбудсманът изиска от МОН да редуцира материала в матурите за VII и XII клас
Омбудсманът изиска от МОН да редуцира материала в матурите за VII и XII клас

И още веднъж настоя за анулацията им за IV и X клас

За 31 май от 8.00 часа е плануван държавният зрелостен изпит по избор - по история и цивилизация, а от 14.00 часа - по химия и запазване на околната среда. Проектът на заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за определянето на датите е оповестен в уеб страницата на МОН. В плана на заповедта могат да се вършат оферти до 5 май.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР