Държавната петролна компания, която ще отговаря за данъчните складове, може

...
Държавната петролна компания, която ще отговаря за данъчните складове, може
Коментари Харесай

Караниколов: Повече данъчни складове ще доведат до по-добри цени на горивата

Държавната петролна компания, която ще дава отговор за данъчните хранилища, може да сътвори комерсиално сдружение – то ще е търговец по смисъла на закона и ще съблюдава всички правила, съобщи в предаването " Тази заран " министърът на стопанската система Емил Караниколов.
Радев: 9% Данък добавена стойност е работа „ на парче “, а държавните бензиностанции – „ случка “ Трябва да стартира дебатът за прогресивно данъчно облагане, съобщи президентът
Българската страна има няколко обекта, които имат празни размери. Дадем ли спомагателни мощности, ще допуснем и нови играчи на пазара, изясни още Караниколов. " Дадем ли спомагателни мощности – доста други участници ще може да влязат на този пазар, което значи по-добри цени и по-голямо качество на горивата ", разяснява той.

" Поне два вида бензиностанции ще бъдат утвърдени - дребни и огромни. Те ще са на разнообразни местоположения из страната ", добави икономическият министър.

По думите му на държавните бензиностанции хората ще видят действителната стойност на горивата, а цените на тези бензиностанции ще бъдат действителни.
Караниколов: За нас е значимо колкото се може повече стопански субекти да се върнат на работа Моловете можело да отворят и през днешния ден, само че от комерсиалните центрове поискали пролонгация, с цел да внедрят противоепидемичните ограничения
" Ще изградим и мрежа за зареждане на електрическите коли. Ако България не покаже, че желае да построява такава инфраструктура, то автомобилните компании няма да имат тласък за вложения ", добави Караниколов.

Той още веднъж уточни, че утвърждава мярката за понижаване на Данък добавена стойност за хотелиерите и ресторантьорите, само че при положение, че е краткотрайна.
Борисов: Мога да поема политическия риск за едно погрешно решение като Данък добавена стойност за заведения за хранене, хотели и книги Той съобщи, че единственото, което е чул от Горанов, да не го кара да се усмихва и да споделя, че се радва на това решение
" Одобрявам, тъй като този бранш пострада доста. В изключителна обстановка сме, секторът беше спрял, ще има проблеми да завърти колелото. Да забележим какъв ще е резултатът, те поеха задължения – да изсветлят бранша и вдигнат минималните заплати ", изясни министър Емил Караниколов.

" По-ниското Данък добавена стойност не значи по ниски цени в заведенията за хранене ", посочи Караниколов.

" Ще получим 15 милиарда евро от Европейски Съюз поради пандемията. Парите ще бъдат безплатни, само че по планове. Имаме отговорности по " Зелената договорка " и доближаването на доставките ", добави още министърът на стопанската система.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР