Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) започва изпълнението на

...
Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) започва изпълнението на
Коментари Харесай

Разработват мобилно приложение за подаване на сигнали за деца в риск

Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) стартира осъществяването на плана " Ефективни политики за всички деца " с код на процедурата BG05SFPR002-2.004 " Надграждане на потенциала на системите за протекция на детето " по Програма " Развитие на човешките запаси " 2021-2027 година

Една от главните цели на плана е повишение качеството на живот на децата в България посредством възстановяване на координацията и политиките. В него е заложено и развиване на междуинституционалното съдействие и профилирано образование на органите, участващи в системата за протекция на детето, оповестиха от ДАЗД.

В рамките на плана се планува основаване и внедряване на Национална осведомителна система, както и създаване и поддържане на мобилно приложение " Cyberkidz Patrol ", посредством което ще може да се подават сигнали за дете в риск. Предвижда се да се работи и за поощряване на присъединяване на децата в процесите на взимане на решенията, които се отнасят за тях.

Проектът планува също създаване на потенциал на чиновниците, за ефикасното използване на правата на детето, както и осъществяване на цялостни проучвания, изследвания, оценки и разбори на настоящите политики и възстановяване на координацията сред органите за протекция на детето на всички равнища. Изпълнението му е планувано за интервал от 48 месеца. Проектът ще се извършва в съдействие с институции и с представители на гражданското общество.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР