Държавната агенция Национална сигурност (ДАНС) е засякла недеклариран износ на

...
Държавната агенция Национална сигурност (ДАНС) е засякла недеклариран износ на
Коментари Харесай

ДАНС е засякла недеклариран износ на дефицитни у нас лекарства

Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) е засякла недеклариран експорт на дефицитни у нас медикаменти и умишлени дейности на властимащи лица в частна изгода. Това разгласи ръководителят на парламентарната здравна комисия Костадин Ангелов (ГЕРБ) по време на съвещание. Той заяви, че това се показва в информация на ДАНС до него, която е получил. Той сподели, че първо ще запознае депутатите с нея, а по-късно ще я даде и на медиите, защото документът не е с гриф " секретно ".

Ангелов посочи, че от това, което е прочел в придвижване в последния миг преди съвещанието, в справката на ДАНС се показва, че " има умишлени дейности на властимащи лица, които са работили в посока частен търговски интерес и в хода на изчезнали медикаменти на територията на България съответни компании, посочени с имената им, са правили успореден експорт, без да го заявяват ".

Ангелов сподели, че след запознаване с казуса ще бъде взето решение какво да се прави, с цел да бъде предпазен ползата на жителите и да им бъдат обезпечен медикаменти, без страната да си търси повече извинения. " Няма мощ, която да е по-силна и от най-слабата страна ", сподели той.

По време на съвещанието беше дадена зелена светлина на промени в Закона за лекарствените артикули, които целят точно да обезпечат по-добра проследяемост на веригата на лекарствоснабдяването. С тях се предлага да се свърже националният номер на медикаментите с верификационния им код и по този начин придвижването на всяка опаковка да е очевидно.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР