Държавна агенция Безопасност на движението по пътищата“ призовава всички водачи

...
Държавна агенция Безопасност на движението по пътищата“ призовава всички водачи
Коментари Харесай

Готови ли сме за тръгване на път през зимата?

Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ приканва всички водачи да са подготвени за зимата, когато потеглят на път . От през днешния ден в цялата страна ще бъде публикувана особено създадена инфографика „ Готов ли си за зимата? “, която има за цел да притегли вниманието на водачите към подготовката на транспортното средство за зимния сезон.

През зимата метеорологичните условия основават разнообразни провокации пред участниците в придвижването. Затова е значимо да се вземат спомагателни защитни ограничения за безвредно пътешестване в студените месеци.

Със съдействието на Съюза на българските автомобилисти в границите на „ Акция Зима “ инфографиката ще бъде сложена на видно място в техническите центрове на СБА, както и в партньорски сервизи . Министерство на превоза и известията и Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ се включват в акцията и с тяхна поддръжка инфографиката ще доближи до пунктовете за ГТП за повече водачи да извърнат внимание на ограниченията за повишение сигурността при шофиране през зимата, които да подхващат.

Картинките и късите послания в направения материал акцентират нуждата с рухването на температурите да се кара с нараснало внимани е, тъй като е допустимо попадане на заледени сектори, които са неразпознаваеми . В тези случаи настилката може да бъде извънредно хлъзгава.

При замръзване е мъчно да се управлява транспортното средство, изключително при придвижване с по-висока скорост. Също по този начин са посочени забавни обстоятелства за зимните гуми и зимната течност за чистачки , както и други потребни препоръки, които всеки може да приложи самичък при подготовката на автомобила си за зимния сезон.

Инфографиката на ДАБДП и квалифицирания от Съюза на българските автомобилисти информативен материал съдържат главните правила, които всеки би трябвало да съблюдава преди да тръгне на път през зимата. Когато сме наясно с евентуалните рискове и подхващаме навременни защитни ограничения, можем да създадем нашите пътища по-безопасни даже през зимата. Повече потребни препоръки може да откриете на страницата на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР