Държавите от ЕС ще получат ваксини срещу Ковид-19 едновременно, съобщи

...
Държавите от ЕС ще получат ваксини срещу Ковид-19 едновременно, съобщи
Коментари Харесай

Държавите от ЕС ще получат ваксини срещу Ковид-19 едновременно

Държавите от Европейски Съюз ще получат ваксини против Ковид-19 по едно и също време, заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след видеоконференцията на европейските държавни и държавни ръководители, представена от Българска телеграфна агенция.

Председателят на Европейска комисия добави, че до края на годината се чака комисията да предложи общ формуляр за пътуващите, на чиято основа да бъдат проследявани инфектираните. По нейните думи 22 страни от Европейски Съюз до края на ноември ще разполагат с приложения за следене посредством мобилни устройства и настоя допустимо най-бързо тези данни да бъдат свързани.

Фон дер Лайен прикани за продан в действително време на изчерпателни данни за развиването на епидемията в Европейски Съюз. Тя добави, че ще бъдат свиквани общи съвещания на националните и на общоевропейските специалисти за продан на опит в битката с новото заболяване, с цел да се избегнат спорните послания към жителите. Председателят на Европейска комисия настоя за по-скорошно взаимно признание на резултатите от проучванията, както и за бързо правене на националните проекти за имунизиране.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел означи, че множеството страни в Европейски Съюз връщат рестриктивните мерки против разпространяването на заболяването. По неговите думи Европейски Съюз разисква уеднаквяване на изискванията за налагане на карантина. Мишел настоя за европейска тактика за противопоставяне на дезинформацията за имунизациите.

Европейският съюз ще финансира преместването на пациенти с Ковид-19 за лекуване от една страна членка в друга, с цел да се избегне препълването на лечебни заведения, съобщи Ройтерс след видеоконференцията на евролидерите.

Урсула фон дер Лайен съобщи, че за задачата са отделени 220 милиона евро.

" Разпространението на вируса ще претрупа здравните ни системи, в случай че не действаме незабавно ", сподели тя.

Междувременно българският министър председател Бойко Борисов съобщи, че у нас ще бъде направен имунизационен проект, като на първо време ще бъдат имунизирани медиците и другите най-уязвими групи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР