Държавите-членки постигнаха съгласие относно редица мерки за подкрепа, предложени от

...
Държавите-членки постигнаха съгласие относно редица мерки за подкрепа, предложени от
Коментари Харесай

Финансови мерки в помощ на земеделците от ЕС заради сушата

Държавите-членки реализираха единодушие по отношение на редица ограничения за поддръжка, препоръчани от Комисията и целящи облекчение на финансовите усложнения, изпитвани от земеделските стопани в резултат на неподходящи климатични условия, както и възстановяване на наличностите от фуражи за животните.

Като първа стъпка, в границите на ограниченията за поддръжка засегнатите аграрни стопани ще могат да получат по-висок от всекидневно полагащия им се % от заплащанията по линия на Общата селскостопанска политика (ОСП). Чрез тези заплащания ще се обезпечат повече финансови запаси за земеделските стопани, които ще получат до 70% от директните заплащания, считано от средата на октомври, и 85% от заплащанията за развиване на селските региони, незабавно щом решението бъде признато.

Тези ограничения разрешават дерогации от някои от разпоредбите за екологизиране, като задачата е да се подобрят наличностите от фуражи.

След днешното гласоподаване пакетът следва да бъде публично признат при започване на септември. Комисията продължава да е в контакт с всички държави-членки по отношение на последствията от сушата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР