Държавите членки на Европейски съюз постигнаха съгласие за деблокиране на

...
Държавите членки на Европейски съюз постигнаха съгласие за деблокиране на
Коментари Харесай

ЕС заобикаля унгарското вето върху финансовата помощ за Украйна

Държавите членки на Европейски съюз реализираха единодушие за деблокиране на пакета финансова помощ за Украйна в размер на 18 милиарда евро за идната година, съобщи Евро нюз.

Страните заобиколиха ветото на Унгария. Будапеща държеше помощта блокирана за изнудване, с цел да може европейските й сътрудници да не замразят средствата за възобновяване на страната поради нарушавания на правилата на правовата страна.

" Украйна може да разчита на Европейски Съюз. Ние ще продължим да поддържаме Украйна и финансово, до момента в който е належащо ", се споделя в изказване на Съвета на Европейски Съюз.

Предложението беше признато от Съвета. То ще бъде показано на Европейския парламент за възможното му приемане през идната седмица, се споделя в изказването.

На Унгария е на път да бъдат замразени 7,5 милиарда евро от отпуснатия й дял от бюджета на Европейски Съюз, защото не съумя да приключи поредност от промени, предопределени да решат корупцията, нередностите при публичните поръчки и споровете на ползи на държавните чиновници. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР