Държавите-членки на ЕС постигнаха споразумение за разрешаване на влизането в

...
Държавите-членки на ЕС постигнаха споразумение за разрешаване на влизането в
Коментари Харесай

В ЕС без тест за коронавирус ще влизат чужденци, които са напълно ваксинирани с одобрена в Съюза ваксина

Държавите-членки на Европейски Съюз реализираха съглашение за разрешаване на влизането в общността на изцяло имунизирани жители на трети страни с утвърдени от Европейски Съюз ваксини. Това заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на свои източници, съобщи БГНЕС.
Агенцията изяснява, че на този стадий става дума за ваксини, получили утвърждение от Европейската организация по медикаментите (EMA). В същото време Агенция Франс Прес акцентира, че страните от Европейски Съюз са одобрили рекомендацията на Европейската комисия, която няма наложителен темперамент.
 Още няма съглашение за европейския здравен документ Още няма съглашение за европейския здравен документ
Лидерите на Европейски Съюз не съумяха нощес да реализират дефинитивно съглашение по схемата за европейския здравен документ, съобщи ДПА,цитирана...
Темата за отваряне на границите и обвързваните с тях документи за имунизация би трябвало да е една от главните тематики на изключителната среща на върха на държавните и държавните ръководители на Европейския съюз на 25 май.
Страните от Европейски Съюз разискват концепцията за въвеждане на документи за имунизация, приети във всички 27 страни от Европейски Съюз от началото на март. Името „ зелен цифров паспорт “ е измислено от Европейската комисия, като тя също по този начин предлага този документ да включва три категории данни: за самата имунизация, за интервал, в който съответният човек е преболедувал COVID-19 и за датите и резултатите от PCR и антигенни проби.
В същото време към момента не е ясно за какво и в какви обстановки ще се употребяват тези документи. Няма дефинитивно съглашение дали зеленият паспорт ще включва единствено данни за ваксини, утвърдени в Европейски Съюз, или дали страните ще имат право да прибавят ваксини, утвърдени от техните национални регулатори, само че към момента несертифицирани от институциите на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР