Държавен фонд Земеделие сключи 54 договора по Схемата за държавна

...
Държавен фонд Земеделие сключи 54 договора по Схемата за държавна
Коментари Харесай

ДФЗ сключи 54 договора за 1 млн. лв. за инвестиции в доилна техника

Държавен фонд „ Земеделие ” подписа 54 контракта по Схемата за държавна помощ „ Инвестиции за закупуване на уреди за рандеман и предпазване на сурово мляко и уреди за изхранване на новородени животни с мляко ” от банкет 2020 година За тях през януари 2021 година беше обезпечен нужният спомагателен финансов запас в размер на 1 млн. лв.. Така от подадените заявки през банкет 2020 година са утвърдени и контрактувани общо 100 плана, като размерът на полагащата се държавна помощ възлиза на 2 028 920 лв..

По схемата се възвръщат до 50% от осъществените разноските за вложения, като оптималният размер на помощта е не повече от 25 хиляди лв.. Подпомагането се дава под формата на дотация за покриване на част от разноските за реализация на вложения в стационарни и мобилни доилни уреди, съоръжение за предпазване на мляко и уреди за изкуствено изхранване на новородени животни с мляко.

Целта на държавната помощ е стимулирането на земеделските стопани да създадат вложения за възстановяване на общата продуктивност и резистентност на стопанствата си и по-специално – да понижат индустриалните разноски.

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР