Държавен фонд Земеделие – Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) публикува Индикативния график

...
Държавен фонд Земеделие – Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) публикува Индикативния график
Коментари Харесай

Фонд „Земеделие“ отваря 5 мерки до края на 2022 г.

Държавен фонд „ Земеделие ” – Разплащателна организация (ДФЗ-РА) разгласява Индикативния график за идните позволения до края на годината по схемите и ограниченията за директни заплащания за Кампания 2022.

Графикът е разгласен на сайта на ДФЗ-РА.

Първото заплащане към фермерите ще бъде направено по преходната национална помощ за овце майки и кози майки, обвързана с производството (ПНДЖ 3).

Стопаните ще получат първи транш по схемата от 1 до 10 ноември.

Субсидиите по схемата за преходна национална помощ за говеда и биволи, необвързана с производството (ПНДЖ 1), са планувани да бъдат подредени в интервала от 10 до 20 ноември.

Целта е бюджетът по схемата да бъде изплатен в оптимален размер още при първия транш.

Оторизациите по схемите за обвързана поддръжка в бранш „ Животновъдство “, заложени в Индикативния график, ще стартират от началото на декември.

Преводите по 8-те обособени схеми ще се извършат поетапно – до 20 декември. Припомняме, че в интервала от 5 до 31 октомври фермерите трябваше да потвърдят пред ДФЗ-РА с документи създадената и осъществената продукция.

От 10 и 20 декември ще бъде разплатена и помощта с максимален бюджет – по Схемата за единно заплащане на повърхност.

Субсидиите по Мярка 13 „ Плащания за региони с естествени или други характерни ограничавания “ (НР1/НР2/НР3) ще бъдат преведени в същия интервал – от 10 до 20 декември 2022 година

ДФЗ-РА ще направи всичко допустимо, с цел да изплати финансовата поддръжка по Мярка 12 „ Плащания по Натура 2000 и Рамковата инструкция за водите “ преди Нова година – от 20 до 30 декември.

Средствата ще бъдат изчислени по първичния пласт „ Площи, възможни за подкрепяне “, при изискване че Фондът навреме разполага с данните в него.

От Фонда припомнят на претендентите, декларирали схемите и ограниченията на директните заплащания, че Индикативният график е индикативен и има за цел да ориентира авансово земеделските стопани за идните заплащания към тях.

 

 

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР