Държавата вече е в конституционна криза. Промените в Конституцията се

...
Държавата вече е в конституционна криза. Промените в Конституцията се
Коментари Харесай

Станислав Балабанов: Държавата вече е в конституционна криза

„ Държавата към този момент е в конституционна рецесия. Промените в Конституцията се оказаха фундаментално глупави. “ Това сподели Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

Поводът за коментара му са признатите на първо четене промени в закона, позволяващи на евентуалните служебни министър председатели да излизат в неплатен отпуск от актуалните си работни места.

Държавата към този момент е в конституционна рецесия

Това ще се наложи на този, който президентът Румен Радев избере да оглави идващия длъжностен кабинет.

„ Винаги, когато един избор е лимитиран, не може да докара до най-хубавия вероятен резултат. “ Това сподели по-рано презизентът Румен Радев, напомня SafeNews.

Според Радев, диалозите с евентуалните претенденти за длъжностен министър председател вървят умерено и градивно.

Държавата към този момент е в конституционна рецесия

„ Опциите за длъжностен министър председател са извънредно стеснени,има и редица проблеми във връзка с съгласуемост на редица от тези длъжности. Така, както бяха направени измененията, всевъзможни подводни камъни могат да се появят. Ще направя всичко допустимо да извърша условията на Конституцията, без значение какъв брой неприятни са тези промени “, сподели още президентът.

Според новините промени, направени в Конституцията, президентът Румен Радев може може да избере длъжностен министър председател сред ръководителят на Народното събрание, шефът и тримата подуправители на Българска народна банка, ръководителят на Сметната палата и двата му заместници, както и омбудсманът и нейния заместител.

Вчера водачът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че няма да разреши Росен Желязков да стане длъжностен министър-председател.

Държавният глава организира срещи с ръководителя на 49-ото Народно заседание Росен Желязков, шефът на Българската национална банка Димитър Радев и ръководителят на Сметната палата Димитър Главчев, както и с омбудсмана на България Диана Ковачева,подуправителите на Българска народна банка, Петър Чобанов, Радослав Миленков и Андрей Гюров, както и със заместник-председателите на Сметната палата Тошко Тодоров и Горица Грънчарова-Кожарева.

Източник: NOVA

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР