Държавата трябва да полага необходимите грижа за съхранението читалищата, да

...
Държавата трябва да полага необходимите грижа за съхранението читалищата, да
Коментари Харесай

Йотова: Държавата трябва да полага повече грижа за читалищата

Държавата би трябвало да поставя нужните грижа за съхранението читалищата, да поддържа интензивно тяхното развиване. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на тържеството във връзка 90 години от основаването на Народно читалище „ Аура – 1929 “ в столичния регион Възраждане, оповестиха от пресслужбата на президенството.
 
 Илияна Йотова читалище пресцентър, Президенството

Илияна Йотова посочи ролята на читалищата за запазване на българщината, за националната еднаквост, за патриотичното образование на дребни и огромни. Тази роля не е подвластна времето, а е поръчител за здравината на българското общество в бъдещето. „ Това чувствам при всяка среща, при всяко пътешестване в разнообразни краища на България и света. Носителите на възрожденския дух го популяризират надалеч отвън рамките на родината. Типичните читалищни действия са развити във всеки български културен център зад граница, във всяко българско учебно заведение. Тяхната магия е толкоз мощна, че съумява да заплени даже и чужденците “, уточни вицепрезидентът.
 
 Илияна Йотова читалище пресцентър, Президенството-->

 
Вицепрезидентът връчи на ръководителя на читалището плакета на вицепрезидента - в символ на самопризнание за дейната активност, духовното израстване и запазване на читалищните обичаи и във връзка 90 години от основаването на НЧ „ Аура-1929 “, гр. София.
 

 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР