Държавата трябва да поеме своята отговорност, за да се укротят

...
Държавата трябва да поеме своята отговорност, за да се укротят
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: С КНСБ сме за спешни мерки за спасяване на икономиката

Държавата би трябвало да поеме своята отговорност, с цел да се укротят цените и да се запазят всяко работно място и приходите на хората, безапелационен беше през днешния ден претендентът за президент проф. Анастас Герджиков на среща с КНСБ. Той разиска с най-голямата синдикална организация, която сплотява над 300 000 български служащи и чиновници, вероятните ограничения за тяхна отбрана.

" От изборите в неделя зависи запазването на работните места на хиляди българи и съществуването на доста компании. Ако не се обединим към значимите тематики за обществото и към персони, които да ни изведат от тежката обстановка, ни чака същото - рецесия, рецесия и отново рецесия. Необходими са работещ парламент и постоянно държавно управление, които незабавно да подхващат ограничения за отбрана на служащите в тежката икономическа обстановка, непрекъснато повишаващите се цени и инфлацията. Работодателите са изправени до стената поради повишените 5-6 пъти цени на тока и газа и би трябвало да има съответна помощ от страната, с цел да няма всеобщи банкрути и безработица. Ако още веднъж не бъде определено постоянно държавно управление, служебното ще продължи същата политика на безучастие и забавени ограничения ", разяснява проф. Герджиков.

Кандидатът за президент съобщи, че нито една мярка за подкрепяне на бизнеса, обиден от икономическата рецесия, сега не работи дейно.

" Подкрепям справедливите претенции на КНСБ за по-достойно възнаграждение на работещите. Но в тази икономическа рецесия имаме незабавна задача и тя е да създадем по този начин, че да няма нито едно изгубено работно място или понижена работна заплата. Затова приканвам страната да откри метод да отбрани хората. Тя би трябвало да обезпечи и съответни обезщетения за бизнеса за високите цени на тока и газа, тъй като другояче има риск от всеобщи банкрути на компании, от нарастване на цените на съществени артикули, както и от това дребният и междинен бизнес да бъде заставен да редуцира разноските си посредством понижаване на работната заплата ", уточни проф. Герджиков.

" Инфлацията, която позволи служебният кабинет, назначен от Румен Радев, води до понижаване на платежоспособността на работещите, тъй като с тока рано или късно се покачват цените на всички останали артикули - самун, сирене, олио и прочие А в тази затруднена икономическа обстановка и при увеличените разноски за ток, работодателите не могат да си разрешат да компенсират инфлацията и да вдигнат заплатите на чиновниците, добави проф. Герджиков. - Това директно рефлектира върху приходите и опциите на работещите и в случай че не се вземат незабавни ограничения, ни чака тежка зима. "

" В момента обстановката е сериозна и страната би трябвало да бъде виновна и да помогне и на работодателите, и на служащите. Ако служебният кабинет не вземе незабавни ограничения за преодоляване на цените и на икономическата рецесия, единствено за няколко месеца резултатът ще бъде всеобщи банкрути на компании, безработица и обедняване на хората ", сподели проф. Герджиков.

Той подсети, че по същия метод служебното държавно управление е бездействало през летните месеци във връзка с ковид.

" В момента в стопанската система се случва това, което се случи и със здравната рецесия - служебното държавно управление закъсня с шест месеца, не приготви лечебните заведения, не закупи в точния момент щадящи проби, спря имунизационната акция и в този момент умират хора. Ако не се вземат незабавно съответни ограничения за цените и за поддръжка на бизнеса, икономическата рецесия ще докара до всеобщи банкрути и беднотия и ще бъде късно ", съобщи претендентът за президент.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР