Държавата ще отпусне средства за подпомагане на пострадалите от наводненията

...
Държавата ще отпусне средства за подпомагане на пострадалите от наводненията
Коментари Харесай

Донев в Карловско: Възстановяването изисква време и усилия, държавата ще помогне

Държавата ще отпусне средства за подкрепяне на потърпевшите от наводненията в Карловско. Това сподели служебният министър-председател Гълъб Донев на брифинг пред публицисти.

Донев посети село Каравелово, потърпевшо от наводненията предходната седмица.  

" Намираме се в стадия, в който всички старания и средства на страната са впрегнати, с цел да бъдат възобновени домовете на хората и инфраструктурата ", заяви Гълъб Донев.

По думите му с изключение на финансови средства, ще бъдат обезпечени и строителни материали за възобновяване на нанесените вреди. 



" Нещо неповторимо е, че няма потърпевши и починали. Да, има нанесени материални вреди. Стихията връхлита за секунди, а възобновяване изисква време и старания. Намираме се в стадия, в който всички старания и средства на страната са впрегнати, с цел да бъде възобновена инфраструктурата и домовете на хората ", уточни още той.

" Ще бъдат отпуснати средства, ще бъдат обезпечени и строителни материали като тухли, цимент и други. Ще бъдат отпуснати и диференцирано средства, с цел да може всяко едно домакинство да може да бъде подкрепено и да знае, че страната стои зад всеки един потърпевш от бедствието. Ще бъде належащо доставянето на краткотрайни жилища за хората, чиито домове са разрушени ", съобщи служебният министър председател.

Премиерът сподели още де до няколко дни всичко, което е належащо ще бъде разказано от кмета на община Карлово и кметовете на обособените обитаеми места, които са потърпевши, с цел да има цялостната картина за нужните неща.

Той добави, че ще дават толкоз краткотрайни жилища, колкото са нужни.

" Семействата, които имат деца възпитаници, също ще бъдат подкрепени, с цел да могат да посрещнат първия образователен ден почтено. Държавата е помислила и за това ", сподели Донев.

Той разяснява и аргументите за бедствието и съобщи, че те ще бъдат в допълнение изяснени.

" Виждате, че от няколко дни няма превалявания, само че реката е с доста висок дебит. Няма по какъв начин да се борим против стихията. Причината за наводненията е в големите количества дъжд, а не в това, че не са почистени деретата на реките. Да, и изсичането на гората е проблем, само че тази сеч не е безразборна, за всяко изсечено дърво има позволение. Това се потвърждава и от фотосите, няма безразборна сеч, няма нарушавания ", сподели Донев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР