Държавата продължава да бори младежката безработица. По експертна оценка на

...
Държавата продължава да бори младежката безработица. По експертна оценка на
Коментари Харесай

Вижте как държавата бори младежката безработица

Държавата продължава да бори младежката безработица.
По експертна оценка на трудовите медиатори в бюрата по труда младежите предпочитано стартират работа в бранша на услугите.
Това оповестиха от Агенцията по заетостта.
Причината за това е, че условията за избрана подготовка не са от огромно решаващо значение.
Младежите, регистрирани в бюрата по труда, се насочват към специалности като продавач-консултант, оператор обслужване на клиенти, както и всички специалности в ресторантския и хотелиерския бранш.
По-рядко търсещите прехранване гледат за специалности, изискващи специфична подготовка. Такива да вземем за пример са оператори на машини и уреди, електротехници и монтьори, оператори в шевното произвеждане.
Младежите с висше обучение, ползващи услугите на бюрата по труда, се включват в трудовия пазар предпочитано в бранша на търговията, финансовите услуги, интервенциите с недвижими парцели като икономисти, финансисти, търговци, маркетинг експерти и други
По-рядко хора с сходна подготовка търсят работа в преработвателната индустрия, превоза и ИКТ бранша като инженери, спедитори, програмисти.
Най-малко броят е в опазването на здравето и образованието, имайки поради специалностите лекари, медицински сестри, фармацевти и учители.
„ Насърчаването на младежката претовареност е водещ приоритет за Европейския съюз “, показаха от Агенцията.
Така страната бори казуса посредством три схеми, които са непосредствено ориентирани към младежи до 29 години.
Две от тях обезпечават претовареност и опция за образование на младежите, а третата скица – „ Готови за работа”, дава новаторски действия по активиране на неактивни младежи, които да се включат в Ателиета за търсене на работа и трудови тържища, ориентирани единствено към техните потребности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР