Държавата може да се бори ефективно срещу трафика на хора,

...
Държавата може да се бори ефективно срещу трафика на хора,
Коментари Харесай

Цветанов: Държавните институции да са заедно в борбата срещу трафика на хора

Държавата може да се бори дейно против трафика на хора, когато всичките й институции работят дружно. Изключително значимо в битката против това закононарушение е идентификацията на жертвите, тъй като това дава добра осведомителна база, въз основа на която могат да се осъществят превантивните политики и ограничения. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов по време на конференцията „ Трафик на хора и кибер закононарушения: връзки, противопоставяне и предварителна защита ". Организатори на форума, който се организира във връзка Европейския ден за битка с трафика на хора, са Сдружение „ Граждани за европейско развиване на България " и Фондация „ Ханс Зайдел ".

„ За страдание, България към момента попада в статистиките като страна, която е източник на трафик на хора. За да не позволим тази незаконна мрежа да се разшири, е належащо с изключение на интензивно съдействие сред институциите, имащи отношение към този проблем, и завишаване на наказванията. Неслучайно направихме промени в Наказателен кодекс и Наказателно-процесуален кодекс и в този момент българският съд може да издава задоволително високи присъди за трафик на хора ", уточни Цветан Цветанов пред участниците на форума. Той акцентира, че през днешния ден е наш дълг да помогнем на всички тези хора, станали жертва на трафик на хора. „ Ние би трябвало да вземем неприятните образци и да ги използваме с превантивна цел по време на осведомителни акции ", посочи ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.

Цветанов означи, че средствата, генерирани от реализирането на тази незаконна активност, се усилват всяка година и никой не е застрахован от това, да попадне в клопката на трафика на хора. „ Ето за какво такива конференции като днешната са толкоз значими. Трябва да изградим ефикасна предварителна защита против това модерно иго ", безапелационен бе той. Председателят на ПГ на ГЕРБ благодари на един от уредниците на форума – Фондация „ Ханс Зайдел " и нейния ръководител проф. Урсула Менле, за силата и желанието, с което те поддържат всяка една кръгла маса и полемика по тематиката. Цветанов изрече своята благодарност и към Н. Пр. Ема Хопкинс – дипломат на Англия в България. „ Въпреки Брекзит, Англия остава основен сътрудник на Европейски Съюз по тематика сигурност ", сподели ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.

„ България е на път да се трансформира в водач в региона на битката с киберпрестъпленията. Страната осъществя доста сполучливи политики и в битката против трафика на хора, като в тази област има какво още да се направи ", сподели на собствен ред ръководителят на Фондация „ Ханс Зайдел " проф. Урсула Менле. Тя посочи отличната си взаимна работа с Цветан Цветанов както в този момент, по този начин и до момента в който той беше вицепремиер и министър на вътрешните работи. „ Тази тематика е доста сензитивна и е значимо да се насочи публичното и институционалното внимание върху работата с хората, които към този момент са станали жертва на трафик ", показа проф. Менле.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР