Държавата има механизми за контрол над Това заяви пред Нова

...
Държавата има механизми за контрол над Това заяви пред Нова
Коментари Харесай

Гьоков не насилва, а ще убеждава българите за зеления сертификат

Държавата има механизми за надзор над Това съобщи пред Нова телевизия новият министър на труда и обществената политика Георги Гьоков.

Той смята, че един от вероятните разновидности е даже да бъде натрапен мораториум върху цените.

Гьоков бе безапелационен, че всички, които дават отговор на изискванията за енергийно подкрепяне, ще получат такова. Той напомни, че по време на служебното държавно управление се е нараснал кръгът на хората, които получават обществено подкрепяне в частта енергийни помощи. Става въпрос за над 290 000 души. Досега по негови думи не сме имали подобен брой в новата ни история.

" Добре е, че от една страна страната може да си разреши да подкрепи. От друга страна, това значи, че има доста небогати българи, които не могат да си разрешат да се отопляват ", разяснява министърът.
 Правителството вкарва зелен документ за огромна част от държавната администрация
Правителството вкарва зелен документ за огромна част от държавната администрация

Няма да се лимитира достъпа на жители обаче

Относно той бе безапелационен, че не може зеленият документ да важи за едни сфери, а за други не. Рано или късно щяло да се наложи нещата да се уравнят.

" Българите се съпротивляват за документа, тъй като не схващат защо става на въпрос. Те го свързват директно с имунизирането. Документът обаче важи и за преболедували, и за хора с антитела ", разясни Гьоков.

Според него
 Туризмът упорства за 9% Данък добавена стойност и зелен документ за всички
Туризмът упорства за 9% Данък добавена стойност и зелен документ за всички

Краткосрочните ограничения да се изпълнят до януари 2022

Трябвало обаче някои неща да се изяснят, като да вземем за пример по какъв начин се съвместява зеленият документ с трудовите права.

Той акцентира, че единствената цел е да бъде предотвратена последваща вълна на ковид. За бизнеса ново затваряне било доста по-опасно. Трябвало да се направи имунизационна акция.

Българинът би трябвало да бъде убеждаван, а не насилван, акцентира Гьоков.

Според него от идната образователна година е допустимо законодателно да бъде решен казусът с безплатните детски градини и ясли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР