„Държавата е създадена за това, за да налага правилата по

...
„Държавата е създадена за това, за да налага правилата по
Коментари Харесай

Иван Гешев: Започна проверка за използването на евросредства свързани с борба с пандемията

„ Държавата е основана за това, с цел да постанова разпоредбите във връзка с тази дребна част от жителите, които не съблюдават разпоредбите в полза на тази огромна част, над 90 % от хора, които съблюдават правилата”, сподели в изявление за предаването „ Денят стартира с Георги Любенов” по Българска национална телевизия основният прокурор Иван Гешев.

Той разкри, че е почнала инспекция за потреблението на евросредства, еврофондове и пренасочването им към браншове, свързани с битка с пандемията.

Иван Гешев разяснява случая, обвързван с предприемача Васил Божков, като показа, че усещането му е за поредна серия от един несвършващ сериал, почнал с дейните дейности на прокуратурата във връзка с лица, които през годините на престъпен преход са се чувствали недосегаеми.

„ Докато никой не ги закачаше, те живееха в една правова страна. Когато прокуратурата работи, се оказва, че Европейският съюз се състои от неправови страни, а правовите страни станаха Сърбия и някои страни от Близкия изток”.

Главният прокурор е на мнение, че този случай се употребява от избрани политически сили.

„ Те не са другари, само че съответстват по ползи. Интересите да защитят себе си, парите си и се сплотяват пред общия зложелател, прокуратурата и в най-общ проект страната. Българският жител чака правдивост, правдивост във връзка с всички, без значение дали си милионер или си ром; без значение дали разполагаш с милиарди, дали си жител на София или отвън София. Целта ми е да покажем, че всички са идентични пред закона”, съобщи Гешев.

По отношение на протичащото се ПФК „ Левски” Иван Гешев е на мнение, че това е насмешка с клуба, с последователите и с името „ Левски”, и още, че това е избрана защитна тактика.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР