Държавата е отпуснала на Българския футболен съюз 5,5 млн. лв.

...
Държавата е отпуснала на Българския футболен съюз 5,5 млн. лв.
Коментари Харесай

Красимир Цонов, собственик на Sport Depot: БФС не са търсили екипировка от нас

Държавата е отпуснала на Българския футболен съюз 5,5 млн. лева за развиване на детско-юношеския футбол сред 2015 година и 2018 година За три години министерството на спорта отпуска на БФС малко над 1 милион лв. за футболни екипи.
Разследване на bTV сподели, че Красен Кралев и досегашният президент Борислав Михайлов подписват три контракта, всеки за по 336 000 лв.. Седмица след първия контракт Борислав Михайлов подписва съглашение за доставка на 11 200 футболни екипа плюс близо 1800 топки с афганистанското сдружение " Белал Сохайб " . Фирмата е основана от двама афганистански жители, с непрекъснат адрес град Мазар-и-Шариф – Афганистан.
На въпрос на медията, за какво БФС се е спряло на този снабдител, заместник-изпълнителният шеф на съюза Антон Попов показва, че към огромните български компании са изпратени предложения за предложения за направа на екипировка, само че те не са показали интерес, тъй като началните цени от БФС били ниски .
На първичния въпрос на bTV дали наименованието " Белал Сохайб " му приказва нещо, Попов дава отговор негативно. Любопитно е, че въпросното сдружение даже няма уебсайт.
Следващите два контракта на Футболния съюз са идентични по текст с първия, фактурите и адреса на изпълнителя също. Една от дамите, чийто автограф стои под контракта за втория транш от 336 000 лв. – Мария Хакимзада, съобщи пред bTV, че в никакъв случай не е подписвала сходен документ.

Поради сериозната значимост на тематиката дали има злоупотреби с парите на българския поданик, когато БФС ги е харчело и споделят ли истината виновните лица от БФС, от Sportlive.bg се свъразхме с Красимир Цонов, изпълнителен шеф и притежател на Sport Depot, с цел да разберем дали неговата компания е получила писмо от БФС за подаване на оферта за екипировка.
Господин Цонов, съгласно заместник-изпълнителния шеф на БФС Антон Попов към огромните български компании са изпратени предложения да дадат предложения за разработване на екипировка, само че те не са показали интерес, тъй като началните цени, предоставени от БФС, са били ниски. Вярно ли е това и вие съответно получавали ли сте сходна оферта?
Категорично не! При нас такова питане не е дошло. Ние предлагаме екипировка от извънредно доста марки и сме подготвени да удовлетворим всички стремежи на нашите клиенти. Обличаме един от най-големите български тимове с Nike, а другият огромен български тим - с Lotto. Sport Depot има в асортимента си екипи от най-големите международни марки.

Досега работили ли сте с Българския футболен съюз?
Не, съответно с БФС не сме. Работили сме с всички останали спортни федерации. От петте най-хубави тима по волейбол, ние обличаме четири, плюс националните. От футболните тимове от елита - обличаме пет-шест все още. Осигуряваме екипировка и на тим по фехтовка, гимнастика, аматьорски футбол и доста други
Каква е ориентировъчната цена на един футболен екип, когато става въпрос за поръчка от над 10 000 броя, каквато е тази на БФС и каква е за цената на една добра топка, когато поръчката е за над 1500 броя?
Зависи от съответните топки. Ако става въпрос за най-скъпите - цената е от 120 до 150 лева на топка, само че там цената към краен клиент е към 300 лева Що се отнася до екипите, да вземем за пример, на италианските марки стартират от към 22-23 лева На Левски оборудването, която е от Nike, e 23 евро, т.е. 45 лева Но се движат в този порядък. Разбира се, могат да се намерят и по-ниски цени, само че там към този момент качеството е друго. Но хубавата екипировка щади кожата, оставя тялото да диша, което е значимо. Не сме правили взаимни отстъпки да предлагаме доста евтини артикули, само че в случай че има питане за голямо количество, можем да удовлетворим сходно искане.

Знаете ли нещо за афганистанското сдружение БЕЛАЛ СОХАЙБ, което доставя екипировка за потребностите на БФС?
Не. За първи път го чух. И аз гледах репортажа на bTV, доста са странни тези неща. На пазара сигурно не е бранд.
Разкажете ни малко повече за на Sport Depot, за историята на компанията и предмета й на активност.
Започнахме да работим през 1998 година, като в началото се занимавахме единствено с хардуер, фитнес уреди, сауни, солариуми и така нататък От 2004 години започнахме да се занимаваме с марки, свързани с облекла и обувки, тъй като преценихме, че има потенциал за развиване. В момента представляваме към 150 марки, от които сме пряк вносител на 140. Имаме 28 магазина в България. Започнахме агресия в Южната ни съседка, като открихме в Солун най-големия състезателен магазин в Северна Гърция- 2600 квадрата. Имаме офиси в Сърбия и Румъния.
Интервю на Тодор Беленски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР