“Държавата е изправена пред огромен проблем. Днес Тристранният съвет разглежда

...
“Държавата е изправена пред огромен проблем. Днес Тристранният съвет разглежда
Коментари Харесай

Далавера за 1 млрд. лева може да взриви бюджета

“Държавата е изправена пред голям проблем. Днес Тристранният съвет преглежда бюджетите на НЗОК и Национален осигурителен институт. Заложените в тях параметри са в директна връзка с числата в държавния бюджет. А в него е заложена бомба за 1.2 милиарда лева доход от БЕХ, които ги няма “, това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Бургас, където Изпълнителното бюро на партията организира свое изнесено съвещание.

Според Министерство на финансите " има грандиозно разминаване на два обществени доклада от БЕХ и са изчезнали над 1 милиарда лева със счетоводни еквилибристики по време на служебния кабинет ", уточни Нинова и добави: „ Въпреки неналичието им, Василев ги е заложил като доход и е назначил финансова проверка. ГЕРБ, от своя страна, посредством Делян Добрев, сезира прокуратурата, че Василев източва сдружението, като изтегля тези пари от БЕХ и ги написа доход в бюджета. Представяте ли си по какъв начин ще се одобри бюджет, като двете ръководещи обединения са се хванали за гушите поради спекулация за един милиарда лева? Този скандал ще взриви бюджета. А може и подобен да не се одобри въобще “.

По думите ѝ в случай че тези средства ги няма, би трябвало да се режат разноски за такава сума.

„ Откъде? От заплати, пенсии, детски, от общини, лечебни заведения, културни институции? Или пък най-важният закон в страната, касаещ всеки български жител, ще разчита на плаващи болшинства със златния пръст на “Възраждане ”. Дойде време позорната коалиция на омертата и имунитетите да бръкне в джоба на хората. Всеки българин ще заплати за избавяне имунитета на Борисов и министерските постове за ПП-ДБ ”, уточни още водачът на Българска социалистическа партия.

Днес управлението на партията се среща с Областните препоръки на Българска социалистическа партия в Бургас, Сливен и Ямбол, с цел да разиска настоящата конюнктура и подготовката за идните локални избори. На срещите участваха заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров, организационният секретар на Столетницата Борислав Гуцанов, народните представители Петър Кънев и Деян Дечев, членът на Изпълнителното бюро на партията Асен Гагаузов, регионалният ръководител на БСП-Бургас и член на ИБ Стойко Танков и ръководителят на БСП-Бургас Живко Господинов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР