Дарителски жест извършиха днес кметовете на населени места в община

...
Дарителски жест извършиха днес кметовете на населени места в община
Коментари Харесай

Селски кметове дариха настанените в приют бездомни в Димитро...

Дарителски жест направиха през днешния ден кметовете на обитаеми места в община Димитровград в Центъра за краткотрайно настаняване на останали без заслон, за изпаднали в потребност и жертви на трафик.

Доставени бяха коледни пакети с храна и хранителни запаси. Настанените консуматори сега тук са шестима сега са шестима. Капацитетът е за 20. Последните двама бяха настанени през днешния ден. Те са жена от Пловдив и неин съгражданин, който преди години бил шеф на Гребната база в града под тепетата.



„ В наше лице имате другари. Търсете ни постоянно, когато имате потребност “, обърнаха се донорите към жителите и чиновниците в центъра и приканиха да бъдем положителни и състрадателни.

По разкладка обезпечената храна на жителите е един път на ден, а оптималният период, в който могат да са под този заслон е до три месеца. От управата на Центъра за краткотрайно настаняване, който е първият от този вид в Хасковска област, споделиха, че настанените консуматори тук имат потребност от самун, храна и облекла. Желаещите да дарят могат да го създадат на място. Трябва да се ремонтира и сушилнята. Тя се развалила, откакто неотдавна се спука основен тръбопровод и наводни две от пространствата.
Свързани вести В Димитровград отвориха първия краткотраен подслон за бездомни в Хасковска област
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР