Дарение за Зоокъта в Павлиекни направиха деца от Велико Търново.

...
Дарение за Зоокъта в Павлиекни направиха деца от Велико Търново.
Коментари Харесай

Ученици направиха дарение за Зоокъта в Павликени

Дарение за Зоокъта в Павлиекни направиха деца от Велико Търново .

Парите са събрани от възпитаници от ОУ " Партиарх Евтимий “ в остарялата столица по време на първия образователен ден. Идеята потегля от класната ръководителка на 2 клас Катя Ковачева. Тя предлага на родителите на второкласниците да не купуват огромни букети, с които да я зарадват, а да дарят сумата, която са планували за цветя.

" Така се стигна и до днешния ни жест. Идеята да дарим средствата за Зоокъта в Павликени излезе от родителите. Тя е подбудена от обстоятелството, че скоро Зоологическата градина чества своя 55-и рожден ден . Разбира се, има доста нуждаещи се и доста дела, които заслужават да бъдат подкрепени, само че децата са дребни и мисля, че да оказват помощ на животните е едно положително начало за тях “, допъва класният началник .

Тя посочи, че това не е първата благородна постъпка на " нейните деца “ и, че посредством сходни дела се стреми да възпита у тях приемливост и любов към близките .

Директорът на зоокъта Сезаин Мехмедов приветства децата, благодари за помощта и посочи, че парите ще се употребяват за храна на животните.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР