ДАНС се засегнали от думи на за закъснялото изгонване на

...
ДАНС се засегнали от думи на за закъснялото изгонване на
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Във война сме и е време службите да работят за интересите на България

" ДАНС се засегнали от думи на за закъснялото изпъждане на архимандрит Васиан. Не е загадка, че във връзка с противопоставяне на съветската агентура в България ДАНС не е задоволително ефикасна, това написа депутатът от Политическа партия – Демократична България Ивайло Мирчев в профила си във фейсбук.

Фактите: ДАНС се провали. Наложи се службите на Северна Македония да разгласят лице за съветски сътрудник, с цел да се сетим, че то развива активност и у нас. Отговор къде е ДАНС по този случай няма, както няма отговор и за съветските кибер офанзиви и равнището на навлизане в БГ службите на свързани с режима на Владимир Путин шпиони. "

Така депутатът разяснява позицията на ДАНС, които упрекнаха в безконтролно говорене по техен адрес. Мирчев на собствен ред упрекна ДАНС в неуспех поради закъснялото изпъждане на архимандрит Васиан Змеев от Руската черква.

По-рано думите на съпредседателя на " Продължаваме промяната ", че закъснялото изпъждане на архимандрит Васиан Змеев и другите двама чиновници на Руската черква е пропуск на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС), провокираха остра реакция.

" Очакванията са ДАНС да промени метода си и да бъде съответна на нападателните дейности на съветските служби в страната, вместо да разяснява български политици. Наскоро шефът на ДАНС си разреши политически оценки и мнения на политици и политически сили от трибуната на Народното събрание - безусловно неприемливо и непрофесионално деяние. Нямам спомен тогава да се извини или да признае това за неточност ", написа още в своя фейсбук профил Ивайло Мирчев.

По думите му професионализмът в ДАНС отстъпва на политическото говорене и оценки.

" Във война сме и е време службите да работят за ползите на България, вместо да стопират работа по разработки, свързани с съветското въздействие у нас или изобличаващи зловредни дейности на съветските специфични служби на наша територия ", в умозаключение написа депутатът.§
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР