ДАНС не се подчини на премиера и трябва да се

...
ДАНС не се подчини на премиера и трябва да се
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: ДАНС не се подчини на премиера, шефът на службата трябва да се смени

ДАНС не се подчини на премиера и би трябвало да се изиска оставката на шефа на службата. Това сподели в предаването „ Тази заран “ съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов.

„ Не мога да си разреша да върша спекулации, само че в последна сметка видяхме, че ДАНС не се подчинява на премиера. Това е сериозен проблем за страната като цяло. Виждате, че акад. Денков в никакъв случай не споделя инцидентни неща – той е един балансиран и спокоен човек, който прави доста точни оценки “, разясни той.

Това се случва, откакто поради информация от ДАНС гласувахме единствено на хартия на локалния избор

Ген. Атанасов сподели също по този начин, че зам.-председателят на ДАНС, който е подписал справката за машините, се споделя Деньо Денев. „ Той преди този момент е бил в КПКОНПИ. Знам също по този начин, че е бил стартиран за тази позиция в ДАНС от ГЕРБ “, сподели още съпредседател на ПГ на ПП-ДБ.

Той недоумява също по този начин, по какъв начин е допустимо ръководителят на ДАНС да е в командировка в Копенхаген сега на повеждащи се в страната избори, както и за какво е делегирал правата си на тъкмо този заместител.

Зам.-министър Стойнов изясни тестова процедура поради която бе анулиран машинния избор

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ поясни, че още в самото начало на сформирането на кабинета Денков е изискал радикални промени в бранш „ Сигурност “. „ Аз подадох останка като председателка парламентарна комисия, тъй като не бях склонен с отношението на сътрудниците ни в некоалицията към препоръчаните  от мен промени в службите “, напомни той.

Ген. Атанасов уточни, че за тях като партия е било най-важно да се сформира държавно управление, макар ниският резултат на парламентарните избори. Тъй като тогава не са имали късмет за независимо ръководство, ПП-ДБ е трябвало да си сътрудничи при приемането на редица значими закони свързани с приемането на страната в Шенген и Еврозоната.

Изслушването продължи над час на закрито съвещание

„ Борисов и Пеевски работят взаимно и не зная дали този зам.-председател на ДАНС не е взаимен. Шефът на ДАНС също не е наш. Той беше виновен за включването на организацията в компрометирането на предходното държавно управление на реформаторските сили, което беше на чело с Кирил Петков. Аз бях очевидец какво се случи, когато Кирил Петков изиска от ДАНС да бъдат изгонени от България съветските шпиони “, сподели още ген. Атанасов.

Според него тогава е имало тежка опозиция, както една смешна обстановка. „ Те дадоха лист за изгонването на 71 дипломатически лица. Комичното беше, че едно от тези лица е напуснало страната два месеца по-рано. Представете си по какъв начин службите следят дипломатическия корпус на враждебна страна, откакто контраразузнаването не знае, че посланик е напуснал страната “, съобщи още той.

Фирмата, виновна за изпратените известия, се извинява на популацията

Атанас Атанасов разяснява и вчерашната неточност на BG-ALERT. Лично той не е получавал известие за заплаха, само че към тази преживелица се е замислил за това, какви последствия може да провокира в обществото. Той съпостави разпращането на известията за заплаха с отчета на ДАНС, който е имал за цел да „ взриви “ машинното гласоподаване.

Вижте във видеото какво още сподели ген. Атанас Атанасов за кандидатурата на Ваня Григорова за кмет на София и проруските ползи зад нея.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР