ДАНС и МВР да разкрият и да изправят пред съда

...
ДАНС и МВР да разкрият и да изправят пред съда
Коментари Харесай

Председателят на НС и партии осъдиха атентата срещу Гешев, ДБ видя инсценировка

ДАНС и Министерство на вътрешните работи да разкрият и да изправят пред съда виновниците за днешния терористичен акт, който оставя обществото с чувство на тревога, съобщи пред публицисти в Панагюрище ръководителят на Народното събрание. Росен Желязков уточни, че това е зов и към политиците, осведоми Българска телеграфна агенция.

Това е зов и към политиците. Трябва да загърбим разликите, тъй като страната би трябвало да ни е по-мила от всичко, съобщи Желязков. Това е нападение против орган на държавната власт, против държавността, това е нападение против интернационалния авторитет на България, добави политикът от ГЕРБ. По думите му, сме станали очевидци на дейности, забравени от 90-те години.

От Има Такъв Народ и " Възраждане " също показаха формалното си отвращение от опита за ликвидиране на Иван Гешев. 

  " Инцидентът с кортежа на Главния прокурор е знак за разпада на държавността ", обявиха в позиция до медиите от партията на Костадин Костадинов.

" Опитът за нападение над обвинител номер едно е еднакво на терористичен акт. Осъждаме осъществения терористичен акт и настояваме за оптимално бързо следствие, разкриване на виновниците и санкции ", показват от " Възраждане ".

Слави Трифонов също вижда посягане против държавността.

" Днес беше осъществен атентат против основния прокурор Иван Гешев. Иначе казано, беше изработен обществен, показателен и нахален опит за ликвидиране.Още по-отвратителното е, че в колата, дружно с основния прокурор, са пътували жена му и двете му дъщери. Каквото и да се приказва, факт е, че сходен атентат е атентат освен против един човек, а против една от институциите в страната ", съобщи водачът на Има Такъв Народ в профила си във Facebook.

" Практически, това е нападение против страната. Всеки може да има лично мнение за професионализма на основния прокурор, само че в човешки проект случилото се е извънредно, чудовищно, брутално закононарушение. Все гордо заявяваме, че сме страна, член на Европейския съюз, само че такива актова слагат въпроса дали въобще сме страна ", възмущава се той от похищението върху обвинител №1.

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов, който е и съпредседател на " Демократична България ", обаче не има вяра това да е било нападение.

" Трябва да се проверява и версията за инсценировка ", предложи той по бТВ. Това бил остарял прийом, по думите му, " с цел да се героизира жертвата ". Другата цел, съгласно Атанасов, е " отклонение на публичното внимание от момента на тази политическа рецесия ".

От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи все още резервират безмълвие по гърмежа, задействан тъкмо пред кортежа на основния прокурор по обед на пътя от Самоков към София. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР