Дано все още не е се е превърнало в системно.

...
Дано все още не е се е превърнало в системно.
Коментари Харесай

Йотова за Магнитски: Този списък е още едно доказателство, че не сме си свършили работата

Дано към момента не е се е трансформирало в редовно. Има сингали, че този лист ще продължи. Този лист е доказателство, че не сме си свършили работата. Последните Народни събрания трябваше да одобряват антикорупционно законодателство, както виждате на няколко пъти законопроектите се спънаха в пленарна зала, тъй че оттук насетне, уповавам се след изборите, едно съществено, устойчиво болшинство, със устойчиво държавно управление, да има първи приоритет да одобри такива закони. Това сподели вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

Тя добави, че българските институции към този момент са почнали работа и в бъдеще ще стане ясно дали обвиняванията са правилни.

" Предполагам, че те (Владислав Горанов и Румен Овчаров - бел. от ред.) ще намерят метод да се защитят, тъй като през последните няколко дни те споделят, че изнесените данни не са правилни. Нека да забележим какво ще бъде развиването, още повече, че има поръчка от нашите правоохранителни и правораздавателни органи да се продължи с още спомагателни доказателства, тъй че всяка дума сега е непотребна ", добави Йотова.

Вицепрезидентът изрази своята паника за бъдещето на Българска социалистическа партия. Тя разказа събитията на 50-я конгрес на партията като " тъжни и рискови ", тъй като съгласно нея не е добре за страната да няма постоянна лява партия.   

" Това, което се случи на Конреса на Българска социалистическа партия, не съм си го представяла и в най-тревожните сънища. За първи път Българска социалистическа партия беше изправена пред един Конгрес, в който нямаше никакво значение какви документи се одобряват. Цялата пара излезе в борбата сред разнообразни групи в партията. Това в навечерието на изброите е освен тъжно, то е рисково, тъй като без сериозна и постоянна левица в условия на рецесия няма да са положителни резултатите за всички нас. От през вчерашния ден има поръчка за нова левица на изборите, нека хората, които не харесват това, което се случва в Българска социалистическа партия, да имат своята опция ", изясни вицепрезидентът.

Йотова изрази също своята вяра за това, че ще има държавно управление в 49-то Народно събрание. Тя предизвести, че в случай че избори 2 в 1 през есента биха опорочили локалната власт, която съгласно нея е единствената постоянна след президентската институция.

" Оптимист съм за това да има държавно управление след изборите. Най-лошото за България ще бъде избори 2 в 1. Така ще опорочим изборите за локална власт, а това е единствената постоянна власт след президентската институция в страната ", сподели тя.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР