Данните за инфлацията помагат да формират основата за решенията на

...
Данните за инфлацията помагат да формират основата за решенията на
Коментари Харесай

Какво означават новините за инфлацията за вашите спестявания

Данните за инфлацията оказват помощ да образуват основата за решенията на Федералния запас да усили, понижи или остави неизменен целевия лихвен % по федералните фондове. И в случай че сте спестител, това е значимо, тъй като процентите на спестявания са тясно свързани с % на федералните фондове. Когато Федералният запас усили своя лихвен %, банките са склонни да го последват с нараствания на възвръщаемостта на спестяванията. Ако Федералният запас понижи своя лихвен %, възвръщаемостта на спестявания и други депозитни сметки нормално понижава.

Последните данни, оповестени през днешния ден, демонстрират, че няма смяна в общата инфлация на месечна база от септември до октомври. Потребителските цени се покачиха с 3,2% през октомври спрямо предходната година, което е спад от нарастването от 3,7% на годишна база, което се случи през септември. Това значи, че последните нараствания на лихвените проценти на Фед наподобява оказват позитивно влияние върху инфлацията — и потребителските цени — само че темпът на инфлация към момента не е достигнал целевия лихвен % от 2% на Фед.

Така че, какво значат днешните вести за инфлацията за вашите спестявания? Накратко, това значи, че значимата възвръщаемост чрез високи APY по депозитни сметки евентуално към момента може да се завоюва.

Отворете спестовна сметка с висока рентабилност в този момент, с цел да се възползвате от днешните високи лихвени проценти.

Какво значат новините за инфлацията за вашите спестявания

„ Средата с възходящи лихвени проценти разреши да се предложат доста вложения с паричен еквивалент, като високодоходни спестовни сметки и фондове на паричния пазар все по-конкурентна рентабилност в една несигурна стопанска система “, споделя Джон Джоунс, представител на капиталов консултант в Heritage Financial. И това надали ще се промени.

Целта за инфлация на Федералния запас е 2%. Въпреки че темпът на инфлация се забави, данните за инфлацията от октомври демонстрират, че цените към момента се повишават по-бързо, в сравнение с Федералният запас желае. Това значи, че Фед евентуално ще направи един от двата хода след идната си среща за паричната политика:

Той може да остави лихвите непроменени за трети следващ път: Данните за инфлацията са в низходяща наклонност и Федералният запас може да реши да даде време е да се уредим. Ако казусът е подобен на срещата през декември, Фед евентуално ще остави задачата си за лихвен % непроменена. Или може да усили ставките: Федералният запас може вместо това да заеме по-агресивна позиция. В края на краищата тя е повишила лихвите 11 пъти през последните 18 месеца, а равнищата на инфлация към момента са прекомерно високи. Като такава, централната банка може да усили лихвите, с цел да продължи да се пробва да охлади инфлацията.

Всеки ход би бил добра вест за спестителите заради няколко разнообразни аргументи, в това число:   

Високите APY на депозитните сметки евентуално ще се задържат постоянни

Дори спестовните сметки с най-висока рентабилност не са не предлагах изключително атрактивна възвръщаемост единствено преди няколко години. Въпреки това, след агресивното повишение на лихвените проценти на Федералния запас през последните няколко години, лихвените проценти по днешните сметки е мъчно да се пренебрегват. Някои от най-хубавите варианти сега заплащат сред 4,25% и 5,27% годишно сега.

И Федералният запас евентуално няма да понижи лихвените проценти в скоро време, което значи, че има огромна възможност да продължат впечатляващите възвръщаемост на високодоходни спестовни сметки напред.

Вземете забележителна възвръщаемост с високодоходна спестовна сметка през днешния ден.

Най-добрите високодоходни спестовни сметки може да продължат да изпреварват инфлацията

Когато спестявате пари, най-добре е да се опитате да постигнете позитивна възвръщаемост, поправена по отношение на инфлацията, което значи, пораства по-бързо от повишаването на цената.

Днешният % на инфлация е релативно висок. Като подобен ще би трябвало да постигнете мощни облаги, в случай че желаете позитивна възвръщаемост, поправена по отношение на инфлацията. Но положителната вест е, че най-хубавите високодоходни спестовни сметки на пазара през днешния ден елементарно побеждават инфлацията.

Както бе упоменато нагоре, водещите високодоходни спестовни сметки оферират APY от 4,25% до 5,27%. Като се има поради настоящият % на инфлация от 3,2% на годишна база, това значи, че бихте могли да печелите възвръщаемост, поправена по отношение на инфлацията, варираща от 1,05% до 2,07% с един от тези сметки.

Високодоходните спестовни сметки облекчават болката от инфлацията

Цените са приблизително с 3,2% по-високи в този момент, в сравнение с бяха преди една година. Като такива, всички пари, които имате и които не носят най-малко 3,2% годишна възвръщаемост, губят стойност. От друга страна, в случай че печелите повече от 3,2% от парите си, вие подобрявате покупателната си дарба.

Например, да приемем, че цената на една ябълка е била $1,00 предходната година и се е повишила до $1,03 тази година. Ако сте съхранявали своя $ във високодоходна спестовна сметка с 4,25% годишна рентабилност, вашият $ ще е повишен до $1,0425. В резултат на това към този момент можете да купите ябълката с $0,0125 оставащи като облага.

Така че, в случай че имате спестяванията си в обичайната спестовна сметка, сейф или друго спестовно средство, което не печели най-малко 3,2% годишно, вие губите пари. Отворете спестовна сметка с висока рентабилност в този момент, с цел да се противопоставите на тези загуби и да ги преобразувате в облаги.

Долната линия

Днешните данни значат, че Федералният запас не е понижил % на инфлация до към момента е задачата си и това е добра вест за спестителите. В края на краищата, защото равнищата на инфлация към момента са по-високи, в сравнение с Фед би желал да види, възможностите са, че централната банка евентуално няма да понижи лихвите скоро. Като такива, спестителите би трябвало да могат да генерират забележителна възвръщаемост от високодоходни спестовни сметки в обозримо бъдеще.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР