Данните, според които Омикрон протича по-леко, продължават да се увеличават.

...
Данните, според които Омикрон протича по-леко, продължават да се увеличават.
Коментари Харесай

Все повече данни сочат, че Омикрон протича по-леко

Данните, съгласно които Омикрон протича по-леко, не престават да се усилват. Това излиза наяве от ново проучване на изданието " Ню Йорк Таймс ", което съпоставя Коронавирус вълните по света по три индикатора - инфектирани, умряли и признати в болница, предава БТВ.

В Южна Африка, откъдето потегли разпространяването на новия вид, се вижда извънредно внезапен скок на инфектираните. Вълната там обаче към този момент утихва - растежът на броя на умрелите е дребен.
Математик: Скоро ще достигнем 10 000 случая, трябват по-строги ограничения
От момента, в който „ Омикрон ” доминира в обществото, т.е. има над 90%, тогава случаите на COVID-19 ще се удвояват сред...
Прочети повече
В Съединените щати кривата, показваща инфектираните, върви стръмно нагоре, като минава всички върхове от предходните талази. Оранжевата линия, която демонстрира броя на настанените в лечебни заведения, също върви нагоре, само че гладко. Скок на смъртните случаи до този миг няма.

Според " Ню Йорк Таймс " рискът от хоспитализация при Омикрон понижава с две трети спрямо разновидността Делта. Подобни са и сведенията от Европа, като данните към този момент са по-оскъдни, защото вълната тук стартира по-късно.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР