Данните показват, че през ноември британската инфлация се е забавила

...
Данните показват, че през ноември британската инфлация се е забавила
Коментари Харесай

Инфлацията във Великобритания падна до 10.7%

Данните демонстрират, че през ноември английската инфлация се е забавила по отношение на 41-годишния връх през октомври, само че остава висока, написа БГНЕС.

Индексът на потребителските цени се намали до 10,7 % през предишния месец, заяви в изказване Службата за национална статистика (ONS).

В съпоставяне с 11,1 % през октомври, което беше най-високото равнище от 1981 година насам. Пазарните упования бяха за 10,9 % през ноември.

Скромното закъснение на темповете бе разследване от спада на цените на горивата, само че инфлацията остава висока заради възходящите разноски за сила и храна в страната.

Данните бяха оповестени в навечерието на решението на Английската централна банка (BoE) за установяване на лихвените проценти, което се чака да докара до деветото следващо покачване.

Това се случва и в миг, когато стачките се популяризират в цялата промишленост.

" Въпреки че към момента е на исторически високи равнища, годишната инфлация леко се намали през ноември ", означи основният икономист на ONS Грант Фицнер.

" Цените към момента се покачват, само че с по-малко, в сравнение с по това време на предходната година, като най-забележителният образец за това са моторните горива. "

Икономистите чакат, че в четвъртък BoE ще увеличи главния си лихвен % по заемите от 3,0% на 3,5%, което в допълнение ще притисне потребителите с възходящите разноски по заемите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР