Данните от ранните дни на пандемията Covid-19, които китайските учени

...
Данните от ранните дни на пандемията Covid-19, които китайските учени
Коментари Харесай

Нови доказателства от научни доклади показват, че Ковид-19 се е разпространил от пазар

Данните от ранните дни на пандемията Covid-19, които китайските учени разгласиха за малко в световна база данни, дават основни доказателства за произхода на пандемията, в това число тези от пазар за животни в китайския град Ухан, обявиха учени, сочи новинарска организация mak fax.

Вирусът беше разпознат за първи път в Ухан през декември 2019 година и мнозина подозираха, че е дошъл от пазара за животни Хуанан, преди да се популяризира по света и да убие близо 7 милиона души, написа Ройтерс във вторник.

Учените разгласиха прелиминарен отчет, основан на тяхната интерпретация на данните, откакто изтекоха в медиите предходната седмица, и организираха среща със Световната здравна организация, която прикани Китай да пусне повече информация.

Данните от Китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) към този момент не са налични в базата данни на GISAID, където учените са ги намерили. Данните съдържаха нови последователности на вируса SARS-CoV-2 и спомагателни геномни данни, основани на проби, взети от пазар за живи животни в Ухан през 2020 година, пишат учените, които са имали достъп до тях.

Секвенирането (метод, посредством който се изследва точната поредност на ДНК-то за разкриване на разновидности, делеции или дупликации, както и разнообразни „ здрави “ разновидности на един ген.) сподели, че животни, податливи на ковид, участват на пазара и може да са били инфектирани, нова диря за откриване на веригата на предаване, която в последна сметка е достигнала до хората, споделиха учените.

„ Доказателствата разпознават пазара Huanan като мястото на разпространяване на Sars-CoV-2 и епицентъра на пандемията Covid-19 “, се споделя в отчета, написан от Майкъл Уроби от Университета на Аризона, Кристиан Андерсен от Калифорнийския проучвателен институт Scripps, наред с други., и Флоранс Дебард от парижката Сорбона.

Докладът дава повече детайлности за други животни, присъстващи на пазара, спрямо информацията, изтекла предходната седмица, и демонстрира, че някои от пробите с позитивен тест за SARS-CoV-2 са имали повече скотски, в сравнение с човешки генетичен материал в тях.

Представители на СЗО споделиха предходната седмица, че информацията не е дефинитивна, само че съставлява нова диря в следствието за произхода на ковид и би трябвало да бъде споделена неотложно.

Агенцията на Организация на обединените нации по-рано сподели, че всички хипотези за произхода на ковид остават на масата, в това число, че вирусът е излязъл от лаборатория в Ухан, която учи рискови патогени (бактерии, които предизвикват болести).

Китай отхвърля тази доктрина.

СЗО също споделя, че множеството доказателства сочат, че вирусът идва от животни, евентуално прилепи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР