Данните от изследването, проведено в 42 държави, бяха представени по

...
Данните от изследването, проведено в 42 държави, бяха представени по
Коментари Харесай

Въпреки роботизацията в бъдеще 86% от работодателите няма да намаляват персонала

Данните от проучването, извършено в 42 страни, бяха показани по време на Форум „ Студентите питат – бизнесът и науката дават отговор “, проведен от Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “

86% от работодателите в международен мащаб не възнамеряват понижаване на личния състав поради роботизацията. В България делът на компаниите, които считат да редуцират чиновници за сметка на въвеждане на автоматизация, варира от 1 до 10%. От изследваните 42 страни единствено в Австрия сред 10 и 20% от работодателите считат да прибегнат до тази мярка. Тези данни бяха показани от Мария Лазова, управител „ Бизнес развиване “ в Manpower, по време на Форум „ Студентите питат – бизнесът и науката дават отговор “, който се организира през днешния ден в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. Организатор е Катедра „ Маркетинг и интернационалните стопански връзки “ на Факултета по стопански и обществени науки.

Роботите ще взимат дилемите, само че не и работата. Ще се появяват нови дейноси, с които да се ангажира човешкият запас, сочи проучването на Мanpower. Функциите в организациите, които ще бъдат наранени от роботизацията са административни и офис действия, финанси и счетоводство, човешки запаси, произвеждане, непосредствено обслужване на клиенти и ИТ.

Човешките умения изпъкват в цифровата епоха, демонстрира изследването. Те са значими при връзката и при взимане на решения в сложни обстановки. В сегашния миг не можем да предвидим какви ще бъдат 65% от дейностите, тъй че и технологиите, които ще улесняват процесите, също са незнайни. Със сигурност може да се каже обаче, че никой няма да се освобождава от надарените чиновници. Човешките мощни страни, комбинирани с техническо и цифрово ноу-хау, както и отличното говоримо и документално притежаване на непознати езици, и способността да се вземат решение проблеми ще бъдат едни от най-търсените от работодателите. Идеалният чиновник би трябвало да има точния микс от умения.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР