Дания стана поредният сигурен участник на европейското първенство по футбол

...
Дания стана поредният сигурен участник на европейското първенство по футбол
Коментари Харесай

Дания срази Словения и си заслужи виза за Евро 2024

Дания стана следващият сигурен участник на европейското състезание по футбол през 2024-а година, откакто в пряк конфликт за място на шампионата в Германия победи вкъщи Словения с 2:1.

На стадион " Паркен " в Копенхаген двата отбора изиграха доста оспорван мач, само че в последна сметка полуфиналистите от Евро 2020 бяха с малко по-добри и по този начин си подпечатаха билетите за Евро 2024.

Йоаким Мееле даде задатък на домакините в 26-ата минута на срещата, само че единствено четири по-късно словенците изравниха посредством попадение на Ерик Янза от директен свободен удар.

Победният гол за датчаните падна в 54-ата минута, а негов създател стана Томас Дилейни, който се разписа от границата на вратарското поле, с цел да донесе триумфа на " аления динамит ".

Така, Дания си подсигурява първото място в тази група " Н " с 22 точки, до момента в който в понеделник Словения ще одобри Казахстан в пряк спор за втория билет за Евро 2024. Преди този мач словенците имат точка задатък против казахстанците, тъй че се нуждаят единствено от тъждество, с цел да се класират за пръв път на европейски финали след Евро 2000 в Белгия и Нидерландия.

Denmark qualify
— UEFA EURO 2024 (@EURO2024)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР