Дания ще удължи до 13 април националните извънредни мерки, които

...
Дания ще удължи до 13 април националните извънредни мерки, които
Коментари Харесай

Дания удължава до 13 април извънредните мерки заради коронавируса

Дания ще удължи до 13 април националните изключителни ограничения, които затвориха учебни заведения и заведения за хранене и оставиха множеството работещи в държавния бранш по домовете им в опит за ограничение на разпространяването на ковид, заяви през днешния ден министър-председателката Мете Фредериксен, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Броят на умрелите пораства ", сподели Фредериксен. " Важно е ние, като страна, да издържим. Зная, че за мнозина това в действителност е мъчно, само че имаме вяра, че ще даде резултат ", цитира ТАСС министър-председателката.

От 14 март държавното управление на Дания затвори границите за чужденци по отношение на разпространяването на ковид, а жителите бяха призовани да не се събират на групи, надвишаващи 10 души. Властите затвориха също всички образователни заведения.

Държавните чиновници, които не извършват задания от първостепенна значимост, от 13 март бяха изпратени за 2 седмици по домовете си, а заплатите им бяха непокътнати.

За ден броят на инфектираните с новия ковид набъбна от 1395 на 1450 души, заяви през днешния ден ръководството за сигурност на пациентите, представено от ТАСС.

В момента в лечебни заведения има 254 инфектирани, а 55 са в интензивни отделения. Починали са 24 души.

Общият брой на инфектираните в страната може и да е по-голям, тъй като управляващите вършат проучвания единствено на заболели и на пациенти с отслабено здраве. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР