Дания съобщи късно вчера, че е осуетила план за нападение

...
Дания съобщи късно вчера, че е осуетила план за нападение
Коментари Харесай

Обвиниха Техеран, че готви нападение в Дания

Дания заяви късно през вчерашния ден, че е осуетила проект за " нахлуване " на нейната територия против ирански жители и е извикала за съвещания посланика си в Техеран, съобщи Франс прес, на която се базира Българска телеграфна агенция.

" Реших да извикам неотложно датския дипломат в Техеран за съвещания. Дания не може по никакъв метод да толерира обстоятелството, че лица, свързани с иранските служби за разузнаване, провеждат набези " на нейна територия. Това съобщи на конференция министърът на външните работи Андерс Самуелсен (на снимката).

Министър Самуелсен извика на диалози и иранския дипломат в Копенхаген. Той добави, че страната му ще призове за нови наказания на Европейски Съюз против Иран.

Какво се случва

Датската специфична работа ПЕТ счита, че атентатът щял да бъде осъществен против живеещи в заточение в скандинавската страна представители на организацията " Арабско придвижване за битка за избавление на Ахваз-Иран ". Началникът на ПЕТ съобщи на конференция, че трима членове на придвижването са под полицейска протекция, тъй като " заканите не са отстранени ". Той добави, че краткотрайното затваряне на мостове и прекъсване на фериботните връзки със прилежащите Германия и Швеция в края на септември били част от опитите на датската полиция да осуети заговора.

Какво отговори Техеран на обвиняванията

Иран " отхвърля изрично дезинформацията за хипотетичен проект " за нахлуване в Дания, съобщи представител на иранското министерство на външните работи в коментар по електронната поща до датски медии, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР