Дания и Норвегия временно ще затворят посолствата си в Кабул,

...
Дания и Норвегия временно ще затворят посолствата си в Кабул,
Коментари Харесай

Дания и Норвегия затварят посолствата си в Кабул

Дания и Норвегия краткотрайно ще затворят посолствата си в Кабул, до момента в който Финландия ще изтегля до 130 локални афганистански служащи, обявиха в петък министри от скандинавските страни.

" Датчаните в Афганистан би трябвало неотложно да изоставен страната, обстановката е доста сериозна ", сподели външният министър Джепе Кофод на конференция, добавяйки, че всички чиновници на посолството ще бъдат евакуирани и задачата ще бъде краткотрайно затворена, заяви Агенция Франс Прес.
 Бивш пълководец на НАТО: Изтеглянето на войските от Афганистан беше неточност Бивш пълководец на НАТО: Изтеглянето на войските от Афганистан беше неточност
Бивш топ пълководец на НАТО за Афганистан изрази учудването си от скоростта на напредването на талибаните в изявление за „ Дойче веле&...

като външният министър Ине Ериксен Сорейде сподели на конференция, че евакуацията ще бъде налична и „ за локално заетите афганистанци със фамилиите им в Норвегия, които желаят “.

Междувременно финландският сътрудник на Сорейде Пека Хаависто съобщи, че Народното събрание на страната се е съгласил да „ одобри до 130 афганистанци, които са работили за Финландия, Европейски Съюз и НАТО дружно със фамилиите си “ заради „ бързо влошаваща се обстановка на сигурност “.

Хаависто сподели, че посолството на Финландия към този момент ще остане отворено, на.о ще се вършат настоящи оценки на сигурността.

Съобщенията идват, когато Вашингтон разгласи в четвъртък, че изпраща хиляди бойци в Кабул, и други жители пред лицето на настъплението на талибаните към афганистанската столица.
 Талибаните отхвърлят предлагането на управляващите за взаимно ръководство Талибаните отхвърлят предлагането на управляващите за взаимно ръководство
Радикалното придвижване " Талибан " няма да се съгласи на предложение от афганистанското държавно управление да показа властта с него в подмяна на...

Обединеното кралство бързо последва образеца на Съединени американски щати.

В петък Германия разгласи, че понижава дипломатическия си личен състав в Кабул до " абсолютния най-малко " пред офанзивата на талибаните, които доближават афганистанската столица.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР