Даниил Медведев сложи край на серията си от загуби срещу

...
Даниил Медведев сложи край на серията си от загуби срещу
Коментари Харесай

Медведев сложи край на серията от загуби срещу Агут, на 1/2-финал е в Хале

Даниил Медведев постави завършек на серията си от загуби против Роберто Баутиста Агут, с цел да се класира за полуфиналите на тенис шампионата в Хале. Световният №1 записа първа победа от четири мача против испанеца - 6-2, 6-4. Следващият противник на Медведев ще бъде представител на домакините - Оскар Оте, който по-рано през днешния ден отстрани Карен Хачанов (Рус) с 4-6, 7-6(5), 6-4.

Срещата сред Медведев и Агут започва чудесно за седмия подложен, който завоюва първите си две подавания и доближи до поредни точки за пробив при 2-1 в своя изгода. Медведев обаче изобщо не се тормози и остана правилен на безгрешната си игра от главната линия, с чиято помощ се измъкна от сложната обстановка. Фаворитът имаше цялостно превъзходство в продължителните замени от дъното на корта, а също по този начин можеше да разчита на мощния си начален удар и влезе в поредност от пет поредно извоювани гейма, с което прибави откриващия сет към актива си.

Втората част още веднъж стартира мъчно за международния №1, само че той показваше най-хубавия си тенис напрегнат, до момента в който неговият конкурент беше прекомерно въздържан във значимите моменти и изпусна поредност от благоприятни условия да се върне назад в мача. В последна сметка московчанинът заличи цели седем брейкбола и се възползва от единствения си подобен в хода на сета, с цел да си обезпечи място във финалната четворката на конкуренцията в Хале.

Sublime
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР