Даниил Медведев показа защо е считан от мнозина за главния

...
Даниил Медведев показа защо е считан от мнозина за главния
Коментари Харесай

Паметен обрат хвърли Медведев на Циципас

Даниил Медведев сподели за какво е считан от мнозина за основния любимец на Аустрелиън Оупън. Руснакът в профил Феликс Оже-Алиасим с 6:7(4), 3:6, 7:6(2), 7:5, 6:4 и на полуфинала ще се изправи против Стефанос Циципас, който надигра на същата фаза в Мелбърн през предходната година.

Медведев реализира втори поврат в кариерата си от 0:2 сета, а Феликс Оже-Алиасим изигра най-паметния си дуел до момента. 21-годишният канадец бе доста нападателен на корта и записа повече асове (18:15) и уинъри (64:49). Руският тенисист обаче позволи по-малко непредизвикани неточности - 53:75, а и бе доста по-ефективен при опциите за пробив.

В началото на мача сервисът и на двамата работеше безотказно до 5:5 гейма, когато Оже-Алиасим вкара в приложимост мощта на своя форхенд и стигна до един изцяло непредвиден пробив. Реакцията на Медведев беше мигновена, само че в тайбрека Алиаисм контролираше нещата и затвори частта в своя изгода посредством три следващи точки в актива си.

Вторият сет потегли добре за канадеца с ранен пробив и това му оказа помощ да го завоюва с 6:3. Миналогодишният финалист в Мелбърн търсеше проблемите си в държанието на публиката и страдаше от сериозна липса на централизация, която тушираше с чудесно ориентирани сервиси.

В третата част Медведев откри верния темп и бекхендът още веднъж бе най-ефикасното му оръжие. За малко мачът бе прекъсна поради дъжд, само че даже и това не съумя да спре руснака да завоюва със 7:6. Световният №2 се оправи с напрежението, показвайки най-хубавото от своя тенис за четвърта поредна победа над Феликс Оже-Алиасим.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР