Даниил Медведев изпита сериозни проблеми в мача си от третия

...
Даниил Медведев изпита сериозни проблеми в мача си от третия
Коментари Харесай

Уимбълдън: Медведев навакса сет пасив и повали Фучович в повторение от финалa на Sofia Open 2019

Даниил Медведев изпита съществени проблеми в мача си от третия кръг на Уимбълдън, само че с течение на времето съумя да се активизира и продължава напред към втората седмица в All England Club. Руснакът имаше задачата да се изправи против някогашния четвъртфиналист и бивш първенец при юношите в шампионата Мартон Фучович, който към този момент беше надвивал в спор за купата на родния ни Sofia Open преди четири лета, като непоставеният тенисист показва уменията си за игра на трева и завоюва първия сет, само че след това любимецът взе всичко в свои ръце и сътвори цялостен поврат по пътя към триумфа си - 4:6 6:3 6:4 6:4.

По този метод международният номер три, който е тенисистът с най-вече победи до момента през 2023-та година, записа своя 44-ти триумф за сезона и в осминафиналната фаза го чака среща с един всред Иржи Лехечка и 16-ия подложен Томи Пол.

Началото на дуела бе напът да се развие мечтано за любимеца, който пласираше ретурите си с голяма дълбочина и принуди унгареца неколкократно да сгреши, осигурявайки си два следващи брейкбола на старта на мача. Поставен напрегнат, някогашният четвъртфиналист вкара поредност от солидни сервиси, с цел да отстои дебютното си подаване и незабавно указа напън върху началния удар на руснака, който от своя страна не бе толкоз невъзмутим и се пропука, с което международният номер 67 се отдръпна с пробив в актива си при първата отмора. От този миг нататък пък завладяващите мигове значително липсваха, откакто сервиращите имаха водещата роля на корта и това работеше само в интерес на Фучович, който не позволи никакви съмнения в представянето си и записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част проблемите пред третия подложен в схемата привидно се задълбочиха, поради обстоятелството че неточностите от ракетата му все по този начин изобилстваха и скоропостижно считаният за новобранец тенисист доближи брейкбол. Изправен до стената, Медведев увеличи експанзията в ударите си и все по-често можехме да го забележим наоколо до мрежата, като смяната в неговия образ му донесе не просто удържане на подаването, а и по този начин бленувания първи пробив за мача. В идните минути международният номер три показва здрави нерви и избави точка за рибрейк, като след това стабилизира първия си сервис, с което и изцяло представянето си начален удар, с цел да възобнови равенството в обособените сетове.

На старта на третата част московчанинът продължи подема в играта си с цялостна мощ и осуети опитите за по този начин на непоставения тенисист, като провокира неточности от негова страна и се снабди с ранен пробив задатък. Оттам насетне сервиращите зададоха движение за сериозна доминация на корта, при което Фучович по никакъв метод не съумя даже да заплаши преднината на някогашния номер едно, не достигайки до нито един брейкбол, до момента в който Медведев бе наложил напълно контрола си върху протичащото се и за пръв път поведе в общия резултат на срещата.

С началото на четвъртия сет унгарецът очевидно стана по-агресивен в ударите си, като опитваше да управлява темпото в разиграванията, само че в същото време изпита дискомфорт от физическо естество, който му попречи в скоростните замени от главната линия, изискващи немалка активност, и любимецът проби. Получената травма от Фучович пък го принуди да вземе медицински таймаут, след който международният номер 67 привидно се усещаше по-добре и стартира да приключва сполучливо офанзивите си, като си заслужи точка за възобновяване на паритета в осмия гейм. 

Медведев, от своя страна, резервира нужното самообладание и обезврежда опцията пред някогашния четвъртфиналист след страховит сервис, като в идните минути пропусна да постави точка на разногласието още на ретур, когато пропиля два мачбола, само че стори нужното на личен начален удар и се поздрави с успеха.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР