Даниил Медведев е вторият финалист на Откритото първенство на САЩ.

...
Даниил Медведев е вторият финалист на Откритото първенство на САЩ.
Коментари Харесай

Медведев срази Алкарас и се класира за финала на US Open

Даниил Медведев е вторият финалист на Откритото състезание на Съединени американски щати. Руснакът стигна до правото да се бори за оценката, побеждавайки Карлос Алкарас от Испания с 7:6(3), 6:1, 3:6, 6:3 за 3 часа и 22 минути.

Първият сет бе най-оспорван, като двамата тенисисти вървяха гейм за гейм и нито един от тях не съумя да се откъсне, като Медведев записа ранен пробив. След това Алкарас сервираше на два пъти при опция да затвори частта, само че при всеки един от тези случаи загуби гейма без даже да означи точка. Така се стигна до тайбрека, който бе извоюван изрично от руснака със 7:3, предава Спортал. 

Вторият сет мина надалеч по-безпроблемно за Медведев, като тук той съумя да направи нови два пробива и загуби единствено един гейм. Алкарас от своя страна не сподели нищо от борбеността си в първата част и загуби три два гейма, в които сервираше и в още две не завоюва нито едно разиграване.

Така се стигна до третия сет, когато Алкарас най-сетне показва, че има капацитет за освен това и след добра игра първоначално поведе безапелационно с 4:1. След това Медведев върна един гейм при своето подаване, само че и испанецът не позволи неточности в идващите два пъти, когато сервираше и затвори частта с безапелационното 6:3.

Алкарас почерпи ентусиазъм от резултата и при започване на четвъртата част двамата се движиха компактно до 2:2. Тогава обаче руснакът направи следващия си пробив, печелейки след него и още един гейм, с което поведе с 5:2. Това в прочут смисъл предреши всичко, само че испанецът отхвърли да се съобщи и завоюва идващото си подаване с 40:15. Неговите старания в последна сметка се оказаха единствено предсмъртно слово и в идващия гейм Медведев заби последния гвоздей в ковчега на своя конкурент, поставяйки точка на три часовия колосален конфликт.

На финала Даниил Медведев ще спори с Новак Джокович, който надигра надалеч по-лесно американеца Бен Шелтън без да загуби нито един сет. Заключителния мач на US Open е в утрешния 10-и септември (неделя) и ще стартира след 23:00 българско време.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР