Даниил Медведев достигна до върха на АТР класацията в началото

...
Даниил Медведев достигна до върха на АТР класацията в началото
Коментари Харесай

Виландер: Дълъг път дели Медведев от нивото и доминацията на Голямата четворка

Даниил Медведев доближи до върха на АТР класацията при започване на тази седмица, измествайки Новак Джокович от трона на подреждането. Макар да е първият състезател в Тура от февруари 2004-а година насам, който не е член на Голямата четворка, заемащ челното първо място в международната класация, руснакът не може да бъде считан за несломим съгласно Матс Виландер. Шведът разяснява пред Евроспорт, че с цел да доближи нужното ниво, Даниил би трябвало да извърви много дълъг път, а ето и точните му думи от скорошното изказване:

" Мисля, че можеш да достигнеш до №1 в ранглистата по разнообразни способи. Безспорно Медведев заслужава да бъде на върха, само че с цел да няма никакви подозрения, че е най-хубавият в света, би трябвало да бъде още най-малко няколко пъти първенец от Големия шлем, до момента в който в това време продължи да бъде на първото място в класацията на АТР. Така работи компютърът - в случай че участваш в доста шампионати и си непрекъснат, значи справедливо си стигнал челната позиция, само че сред това да си най-хубавият в съответен миг и да си бил най-хубавият през последната една година има голяма разлика.

Климатичните условия в Мексико бяха повода Медведев да не беше любимец в дуела с Надал и на това се дължи и загубата. В Акапулко въздухът е мокър и топката лети по-бавно, в сравнение с в Австралия, след което отскача от корта по доста по-различен метод. Даниил обаче би трябвало да печели и такива мачове, в случай че желае постоянно да бъде считан за най-хубавия. Сравнете неговите изяви с тези на Федерер, Надал и Джокович, когато те бяха №1. В най-силните си години всеки от тях беше любимец в дуелите си, без значение дали става дума за клей, трева или хард. Случаят с Медведев не е подобен. Той има да извърви още доста път, до момента в който доближи това равнище.

Очевидно е, че с Федерер, Надал, Джокович и Мъри изживяхме най-паметната епоха в мъжкия тенис, само че нейният край наближава. Може би някой от тях ще продължи да бъде конкурентен още няколко сезона, само че не и четиримата. Не би трябвало да чакаме обаче, че Надал и Джокович ще си отидат безшумно и добродушно. Те ще не престават да се показват на високо равнище. Според мен възходът на младите ги стимулира да не престават да се показват толкоз добре. Надал твърди, че първото място в ранглистата не е приоритет за него, само че подобен първенец постоянно си слага най-високите цели, а същото важи и за Джокович " - приключи изявлението си Виландер.

Източник: Sportskeeda

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР