Даниела Горчева е историк, публицист и издател. В новата рубрика

...
Даниела Горчева е историк, публицист и издател. В новата рубрика
Коментари Харесай

Даниела Горчева: Бомбардировките над България са по искане на Сталин

Даниела Горчева е историк, журналист и издател. В новата графа на " Видимо и невидимо: Освобождение " тя е първи посетител на Цветан Томчев.

„ Съветската войска не заслужава да има такива монументи, особено в България, защото тук не са се водили никакви бойни дейности. “, споделя своето мнение Д. Горчева за паметниците на руската войска. „ По време на цялата война (Втората международна война – бел. ред.) Съветският съюз и България са в дипломатически връзки “,
Тя споделя, че в книгата си „ Видях сгромолясването им “ журналистът Волфганг Бретхолц написа: „ Съветският съюз няма никакво право да афишира война на България и да я окупира. Той може просто да изпрати своя дипломат и да изиска, в случай че толкоз му се постанова, да мине през България. “ Макар че както споделя проф. Гунев, пътя за Берлин не минава през Петрич и Малко Търново. „ Ясно е, че Съветският Съюз се стреми да замести Германия, да завладее Европа и тъкмо поради това афишира под фиктивен предлог война на България, безусловно незаслужено, откакто през цялата война, макар натиска на Берлин, България не е оповестила война на Съветския съюз и не е изпратила нито един боец освен на фронта против Съветския съюз, а не води въобще нападателни бойни дейности против нито една страна. “, споделя тя.

„ По време на Втората международна война има две тоталитарни страни - Съветския съюз и Третия райх. Тоталитарната страна не е тирания. Тя е нещо доста повече от тирания. Диктатурата преследва единствено политическите си съперници и опозицията, само че не се набърква в публичния и персоналния живот на хората, не се занимава с изкуство, с просвета, с обучение и така нататък Характерното за тоталитарната страна е, че тя подменя действителността, тотално я подменя, основава паралелна действителност и т.к. истината въпреки всичко се промъква отвред, даже посредством изкуството, карикатурата и образованието, остарели книги, списания, тя би трябвало да унищожи всички остарели книги, всички остарели списания. “
„ Целта е да се размаха този шпагин заплашително към синьото небе над София, доста по-високо от знамето на българския парламент, да се покаже кой е господарят на България. Целта е пропагандна, задачата е деформиране на историческата истина, тъй като окупаторите са наречени освободители, и подигравка с българското национално достолепие, че това нещо е построено от признателния български народ, който беше избиван по ями и дерета и до ден сегашен не им знаем къде са костите. “, безапелационна е Д. Горчева.
Целият диалог на Цветан Томчев с Даниела Горчева можете да гледате във видеото:

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР