Даниел Йорданов, по-известен като Емили Тротинетката, излиза на свобода срещу

...
Даниел Йорданов, по-известен като Емили Тротинетката, излиза на свобода срещу
Коментари Харесай

Емили Тротинетката проплака в съда, обеща да спре с тъпите видеа и да учи икономика! Пускат я/го я срещу 1500 лева

Даниел Йорданов, по-известен като Емили Тротинетката, излиза на независимост против 1500 лв. гаранция. Това реши Районният съд в Пловдив, който прегледа настояването на Йорданов за смяна на мярката за неотклонение.

Трансджендърът се намира в ареста от 5 април, откакто с Тодор Чалъков-Куката и Петко Караилиев-Чеченеца снимаха клип, в който държат момче със специфични потребности вързано на каишка като куче и му подмятат разнообразни предмети. Тримата са упрекнати в безчинство на обществено място. На делото пред втората инстанция Емили Тротинетката плачеше и изясни на съда, че е направила два опита за самоубийство.

“Даниел не се усеща добре. Представила съм здравна документи, която демонстрира, че положението му не разрешава да обитава в ареста ”, съобщи адвокатката на Емили Анелия Райчева пред правосъдната зала. Като аргумент за какво клиентът ѝ би трябвало да бъде освободен тя уточни и чистото правосъдно минало.

“Съжалявам, усещам се отговорна, трансформирах се в ареста. Повече няма да се фотографирам в клипове и да припарвам до такива хора. Решила съм да запиша да изучавам Икономика с география в университета във Варна. Не съм престъпница. Никога не съм правила на никого неприятно, аз не съм такава ”, сподели Емили пред магистратите. Добави, че си е взела поука и помоли да бъде освободена.

“В ареста не се усещам добре, непрекъснато депресии, мисля за самоубийство. Ако нямаше хора, които ме чакат на открито, можеше да не съм измежду вас ”, уточни тя.

Прокурорът Веско Ириков счете молбата за неоснователна. Според него за единият месец, през който Тротинетката беше арестувана, не са събрани доказателства, които да разколебават претекстовете за определянето на най-тежка мярка.

“Относно показаните причини за психологичното положение на Йорданов, намирам същите за ирелевантни. Особеностите на половото самоопределение на Йорданов нямат нищо общо с закононарушението, за което е упрекнат ”, изясни прокурор Ириков.

След като изслуша страните, арбитър Васил Тасев реши, че няма действителна заплаха Емили да се укрие или да извърши ново закононарушение и дефинира размера на гаранцията. Решението предстои на обжалване в 3-дневен период.

Фото: стоп кадър
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР