Данело Кавалканте: Осъден убиец избяга от затвора в Пенсилвания

...
В Пенсилвания се провежда масово преследване на затворник, който избяга
Коментари Харесай

В Пенсилвания се провежда масово преследване на затворник, който избяга само седмица след като беше осъден на доживотен затвор за убийство.

34-годишният бразилски гражданин Данело Кавалканте избяга от затвора на окръг Честър в Западен Честър в четвъртък сутринта.

Преди седмица той беше осъден на доживотен затвор за това, че намушка до смърт бивша приятелка пред очите на двете й малки деца.

Кавалканте също се издирва за убийство в Бразилия.

На пресконференция в четвъртък изпълняващият длъжността надзирател на затвора Хауърд Холанд не даде подробности за това как се е случило бягството, като каза само, че разследването продължава.

За последно е видян да върви по път в близкия град Покопсън около час след като е избягал от затвора.

Жителите в радиус от шест мили (9 километра) около затвора бяха уведомени за бягството и предупредени да бъдат изключително предпазливи. Десетки правоприлагащи органи вече са включени в издирването и са изпратили кучета, дронове и хеликоптери, за да помогнат за намирането му.

"Ако го видите, не го доближавайте", каза в четвъртък окръжният прокурор на окръг Честър Деб Райън. „Молим ви да се свържете с 911. Той се смята за изключително опасен.“

Според властите Кавалканте е намушкал до смърт бившата си приятелка Дебора Брандао през април 2021 г. пред очите на децата си, които тогава са на четири и седем години. Брандао е намушкан 38 пъти по време на убийството.

Той беше арестуван часове по-късно, след като избяга във Вирджиния.

В публикация във Facebook миналата седмица прокуратурата на окръг Честър каза, че Брандао е „заплашил да го изложи на полицията“, след като е научил, че Кавалканте е имал открит заповед за убийство в Бразилия.

Г-жа Райън, окръжен прокурор на окръг Честър, каза пред новинарското издание Local Daily News, че се смята, че Кавалканте – бивш член на банда – е убил мъж, който му е длъжник пари в Бразилия през 2017 г.

Маршалската служба на САЩ и местните власти предлагат награда от $10 000 (£7 889) за информация, водеща до ареста му.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР